M.AKİF ERSOY LİSESİNDE KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Siverek Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlu doğum programı düzenlendi.

M.AKİF ERSOY LİSESİNDE KUTLU DOĞUM PROGRAMI
23 Nisan 2015 - 07:32

Siverek Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlu doğum programı düzenlendi. Program Okul Öğretmenlerinden olan Ömer Karahan'ın okuduğu Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Okul öğrencilerinden Mehmet Budak'ın “Nerdesin” adlı ilahisinin ardından Okul DİKAB Hocası Cuma Beyazkuş günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Beyazkuş konuşmasında, “Bir peygamber gelecekti ve diğer peygamberler gibi belli bir bölgeye değil bütün aleme gönderilecekti. O yüzden onun doğumu da sıradan olmayacaktı. Onun doğduğu gece dünyanın değişik yerlerinde tuhaf olaylar yaşandı. Efendimiz doğduğu gece Kabe'nin etrafındaki tüm putlar yere devrilmişti” dedi.

Beyazkuş konuşmasını Hz.Muhammed'in Ahlaki özelliklerinden örnekler vererek sonlandırdı. Ardından Okul öğrencilerinden olan Yunus Yükkaldıran Mevlid-i Muhammed'dir adli ilahiyi okudu. Mehmet Özgen ve Vedat Çelik'in Kürtçe Mevlid-i Şerif'i okumalarıyla program sona erdi.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Okul DİKAB Hocası Cuma Beyazkuş: “Kutlu Doğum etkinliğini yapmamızın amacı öğrencilere Peygamber Efendimiz'in doğumu ve yaşamı hakkında kısada olsa bilgi vermektir. İmam-Hatip öğrencilerinin Peygamber Efendimizi hayatını bilmesi, anlamasıdır” dedi

Haber : Yusuf Eyyüp Sarı

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3845 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem