Meteoroloji'den 44 il için fırtına uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerde fırtına etkili olacağını belirterek bazı iller için sarı kodlu uyarı yaptı.

Editör: Siverek Gençlik
02 Nisan 2022 - 15:28 - Güncelleme: 02 Nisan 2022 - 15:34
Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey kesimleri ve İstanbul çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Kuvvetli rüzgar
Rüzgarın; Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.
Çığ tehlikesi uyarısı
Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
Toz taşınımı uyarısı
Yurdun batı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz ettiği kaydedildi.
44 il için 'sarı' uyarı
Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapılan Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tekirdağ, Uşak, Yozgat, Kırıkkale ve Yalova, çığ riski bulunan Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Ardahan ve Iğdır için 'sarı' uyarı yapıldı. (İLKHA)
Bu haber 275 defa okunmuştur.
-
AK Parti'de temayül yoklamasına katılacak aday adayları
-
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı
-
Kahramanmaraş'ta 4,4 büyüklüğünde deprem
-
HÜDA PAR parlamento seçimlerine AK Parti listelerinden katılacak
-
Emekliye bayram ikramiyesi 2 bin lira oldu
-
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Urfa'da
-
Sel sularına kapılan tır şoförünün cesedi 9 gün sonra bulundu
-
Özaslan: Taziye evleri tamamen ücretsiz olmalı
-
Valilikten sel ve su baskını uyarısı
-
Kahramanmaraş'ta 5,3 büyüklüğünde deprem
-
Urfa'da AK Parti'den kaç aday adayı başvuru yaptı?
-
Başkan Ayşe Çakmak'tan Ramazan ayı mesajı
FACEBOOK YORUMLAR