MHP, Şanlıurfa-Kıbrıs uçak seferleri istedi

MHP Siverek ilçe teşkilatı Şanlıurfa- Kıbrıs uçak seferlerinin başlatılması ile ilgili meclise soru onergesi sundu.

MHP, Şanlıurfa-Kıbrıs uçak seferleri istedi
31 Ekim 2017 - 20:42

Milliyetçi Hareket Partisi Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı girişimleri ile Şanlıurfa -Kıbrıs uçak seferleri başlatılması konusunda MHP Genel Başkan Yar.Prof.Dr.Semih Yalçın tarafından TBMM'ye soru önergesi verildi.

Soru önergesinde şu ifadeler kullanıldı. "Bilindiği üzere her yıl Şanlıurfa ilimizden ve ilçelerimizde pek çok öğrencimiz öğrenim hayatlarını tamamlamak üzere Kıbrıs'taki üniversitelerimize müracaat etmek de ve burada eğitim-öğretim görmektedirler. Bu öğrencilerimizin büyük çoğunluğu şanlıurfalıdır ve sayıları 20 bine ulaşmıştır Kıbrıs'a hava yolu ile gitmek isteyen vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz Şanlıurfa'dan direkt sefer olmadığı için 160 kilometre uzaklıkta Gaziantep ya da 400 kilometre uzaklıkta bulunan Adana iline gitmek zorunda kalmaktadırlar. Şanlıurfa'ya Kıbrıs seferlerinin açılması vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında bölge ekonomisine de katkıda bulunacaktır."

Konu ile açıklama yapan Fettahlı,"Şanlıurfa ve ilçelerinin Kıbrıs'a gönderdiği öğrenci sayısı dikkate alınarak acilen vatandaşlarımızın mağduriyetinin bu konuda giderilmesi yönünde ilk adım atılmıştır.MHP olarak bu hizmeti vatandaşlarımıza kavuşturmak yönünde bütün mücadele ve imkanlarımızı kullanmak adına milletimize bunu borç bilir saygılarımı sunarım"

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2842 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu