Milletvekili Bozdağ: Kendi ilkelliklerini çağdaşlık zanneden yobazları kınıyorum

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ,  Dağcı, Yazar ve Fotoğrafçı Nasuh Mahruki'nin başörtüsünü hedef alan paylaşımlarına tepki gösterdi: "Ne desek boş, zırva te’vil götürmez." 

Milletvekili Bozdağ: Kendi ilkelliklerini çağdaşlık zanneden yobazları kınıyorum
10 Temmuz 2023 - 16:00
Dağcı, Yazar ve Fotoğrafçı Nasuh Mahruki,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emperyalizm ile başörtüsünü yan yana getirerek, "Bütün türbanlı Hâkimler, Savcılar, Komutanlar, Resmi Devlet görevlileri emperyalizmin amaçlarına hizmet ediyorlar." demişti.
İsim vermeden Mahruki'nin paylaşımlarına tepki gösteren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, "Akıl yoksunluğu akıl zayıflığı akıl tutulması veya psikolojik rahatsızlık sonucu ortaya atılmış ancak bir zırva olabilir."

Bu tür açıklamanın ortaya atılmış bir zırva olduğunu belirten Bozdağ, "Kendi vehim, kuruntu ya da zannını hakikat kabul edenler, gerçeklikten kopmuş echellerdir. Çağdaş yobazların vehimleri, kuruntuları veya zanları; Resmi devlet görevlerinde olsunlar olmasınlar başörtülü kadınların haysiyetine, asaletine ve inancına asla leke düşürmez, düşüremez. Resmi devlet görevindeki başörtülü kadınların emperyalizmin amaçlarına hizmet ettiğini iddia; akıl yoksunluğu akıl zayıflığı akıl tutulması veya psikolojik rahatsızlık sonucu ortaya atılmış ancak bir zırva olabilir. Ne desek boş.  Zırva te’vil götürmez." ifadelerini kullandı.

Başörtülü çalışanların emperyalizme hizmet ettiği paylaşımının büyük bir iftira olduğunu ifade eden Bozdağ, "Başörtülü kadınları yıllarca eğitim/öğretim/kamuda çalışma hakkından yoksun bırakmış çağdaş yobazların günümüzdeki kimi takipçileri,  'türbanlı devlet görevlisi olmaz, türbanlı resmî devlet görevlileri bilseler de bilmeseler de emperyalizmin amaçlarına hizmet ediyordur.' demiş. Devlet’te görev yapan başörtülü kadınları, emperyalizmin amaçlarına hizmet etmekle itham; büyük bir iftiradır, büyük bir suçlamadır, büyük bir saygısızlıktır, büyük bir cehalettir büyük bir nefret kusmadır. Kendi ilkelliklerini çağdaşlık zanneden bu yobazları kınıyorum."

Ne olmuştu?

Dağcı, Yazar ve Fotoğrafçı Nasuh Mahruki 6 Temmuz tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Atatürk Türkiye'sinde bu asla olamazdı. Türbanlı Hâkim, Savcı, Komutan, Resmi Devlet görevlisi olmaz, olamaz, olur zannediyorsanız fena halde yanılıyorsunuz. Çünkü bütün türbanlı Hâkimler, Savcılar, Komutanlar, Resmi Devlet görevlileri bilseler de bilmeseler de emperyalizmin amaçlarına hizmet ediyordur. Vatansever de olabilirler ama bu onların emperyalizmin amaçlarına uygun hareket ettikleri gerçeğini değiştirmez. Devletini, Vatanını seviyorsan emperyalizmden uzak duracaksın ve hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırmayacaksın." demişti.

Bu haber 419 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti