MISIR’DAKİ KATLİAM SİVEREK’TE PROTESTO EDİLDİ

Mısır’da askeri cunta tarafından yapılan katliam Siverek’te yapılan kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.

MISIR’DAKİ KATLİAM SİVEREK’TE PROTESTO EDİLDİ
14 Ağustos 2013 - 15:29

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, ikindi namazının ardından sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Sulu Cami önünde bir araya gelen halk, Mısır’da askeri cunta tarafından katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze kılarak kitlesel basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması öncesinde açılan dövizlerde askeri cunta katliamı lanetlenerek, Mursi ve İhvan lehinde sloganlar atıldı.

Grup adına Mahmut Akyolcu tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı. “Bu sabah darbeci işbirlikçi Mısır ordusu tarafından askeri darbeyi tel'in eden ve darbeyi kabul etmeyen Mısır'ın evlatlarına her zamanınkinden daha kanlı bir katliamla karşılık verilmiştir. Resulullah'ın(SAV) doğuda bir Müslüman’ın ayağına bir diken batarsa batıdaki Müslüman, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek, mazlumun yanında olduğumuzu tüm dünyaya göstermek için burada toplandık. Bütün dünya yıllarca milyonlarca Filistinlinin,Iraklının, Suriyelinin Afganistanlının, Keşmirlinin, Boşnaklının, Myanmarlının ve Kürdün ölümlerini, kıyımlarını ,enfallerle katledilmelerini seyretti. Şimdide binlerce Mısırlının da ölümünü seyrediyor.

Demokrasi Sistemi İflas Etmiştir

İhvan-ı Müslim’in iktidardan uzaklaştırılması ve katliamlarla yüz yüze kalmasının temel nedeninin; dünyadaki bütün Müslümanları bir çatı altında toplama niyeti olduğu vurgulanan açıklamada demokrasiyi her şeyin üstünde tutanlara seslenilerek şöyle denildi, “Demokrasiyi kutsayanlar, demokrasi her şeye çaredir diyenler, gördük ki, siz darbeye darbe bile diyemediniz. Elbette katliama da katliam diyemezsiniz. Yapacağınız en güzel şey bari utanın”

Mısır’daki Müslümanlara Dua Edelim

Açıklamanın sonunda dua çağrısında bulunularak şöyle denildi, “Resulullah efendimizin ifadesiyle cihadın en üstünü zalim sultana karşı hakkı haykırmaktır. Müslümanlar olarak, hiç bir şey yapamıyorsak bile en azından zalim sultanlara karşı canlarını ortaya koyarak kanları pahasına hakkı haykıran kardeşlerimize dua edelim. Bizler Siverekli Müslümanlar olarak zulme karşı olduğumuzu, zulmün rengi nasıl olursa olsun; zulüm kimden gelirse gelsin karşı olduğumuzu ifade ediyor ve Allah'u teala'nın bu zalimleri kahhar ismi ile kahr etmesini istiyoruz”


Protesto gösterisi yapılan dua ile sona erdi.



www.siverekgenclik.com















Bu haber 2959 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı...