Müftülüğe Camiler Çocuklarla Şenlensin Çağrısı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyet, ilçe müftüsünü ziyaret ederek, camilerin asli fonksiyonlarına uygun programların yapılmasını talep ettiler.

Müftülüğe Camiler Çocuklarla Şenlensin Çağrısı
29 Aralık 2016 - 13:30

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde HÜDA PAR öncülüğünde siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyet, Siverek Müftüsü Burhan Barut’u ziyaret ederek, camilerin asli fonksiyonlarına kavuşması için çaba sarf edilmesi gerektiğini ve özellikle çocukların camilere gelmesi için teşvik edici adımların atılmasını talep ettiler.

Ziyarete HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ayıp Demirbüken, Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Özgür-Der Siverek Temsilciliği ve Eğitim-Bir-Sen Siverek Temsilciliğinden yetkililer katıldı.

Görüşmede HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı İdem, “Camiler namaz saatleri dışında Kur’an ve İslami bilgilerin öğretildiği, sohbet halkalarının oluşturulduğu mekânlar olmalıdır. Günümüzde yaşanan ahlaki dejenerasyonla birlikte toplumumuzda ahlaki yozlaşma yaşanmakta, çocuklarımız kötü alışkanlıklara müptela olmaktadır. Bu noktada topluma örnek olması gereken imamlara büyük görevler düşmektedir. Cami görevlileri namaz vakitleri dışında, ciddi fedakârlıklar göstererek ahlaki yozlaşmalara karşı çaba içerisinde olmaları gerekir.” dedi.

Müslümanlar için camilerin huzur alanları olduğuna dikkat çeken İdem, “Yetişkin Müslümanlar için camiler nasıl huzur mekânları ise çocuklarımız için de camiler aynı fonksiyonu icra etmelidir. Bunun için de çocuklar için camilerin çekici hale getirilmesi gerekir. Çocuklar camilerin manevi atmosferini soluyarak büyümeleri gerekir. Dindar nesil yetiştirmek için en önemli adım camilerdir.” diye belirtti.



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, camilerin asli fonksiyonlarına döndürülmesi konusundaki gayretlerini takdir ettiklerini belirten Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulgafur Karaca ise şunları söyledi:

“15 Temmuz hain askeri darbe girişiminin ardından mahalle sakinlerinden cami imamlarına yönelik şikâyetler gelmektedir. Bazı cami imamları olağanüstü hal durumunu bahane ederek camilere gelen çocukları camilerden kovmaktadırlar. Cami imamları çocukların Kur’an dersi taleplerini ret ettikleri gibi bu görevi gönüllü olarak yapmak isteyenleri de engellemektedirler. Biz de bu konu ile ilgili ilçedeki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile görüşerek oluşturduğumuz heyet ile birlikte Siverek Müftülüğünü ziyaret ettik. Görüşmemiz sırasında bazı cami görevlerinin, hangi gerekçelerle camiye gelen çocukları kovduklarını öğrenmek istedik.”

Siverek Müftüsü Burhan Barut ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, camilerde Kur’an dersi almak isteyenlerin engellemesinin söz konusu olamayacağını belirtti.

Kur’an dersi almak isteyenlerin dilekçe ile başvurmaları durumunda yasal olarak müracaatların kabul edileceğine dikkat çeken Barut, “En kısa zamanda cami görevlilerimiz ile görüşerek, gelen başvuruların ardından ders almak isteyenlere her türlü imkânın sağlanmasını değerlendireceğiz.” diye konuştu

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3273 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu