Muskan (Şeyhan Dede) Şelalesi milli park oluyor

​Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Çermik’te yeni belediye hizmet binasının temel atma törenine katılan Vali Karaloğlu, ilçede bulunan Şeyhan Dede Şelalesi'nin Milli Park olacağını belirtti.

Muskan (Şeyhan Dede) Şelalesi milli park oluyor
18 Haziran 2021 - 17:50
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Çermik ilçesi belediye hizmet binası temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ilçede birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Yıpranmış ve sorunlu altyapısıyla yağışlı havalarda su baskınlarının gerçekleştiği Çermik Çarşısı'nın sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında yenileyeceklerini ifade eden Karaloğlu, belediye binasının inşası ve Çermik çarşısı düzenleme işinin 2022 yılı baharında tamamlanacağını belirtti.

İlçede kullanılmayan iki otel binasının dayanıksız olması nedeniyle yıktırıldığını dile getiren Karaloğlu, ortaya çıkan 40 dönümlük alanın, Çermik’in kardeş belediyesi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından park yapılacağının bilgisini paylaştı.

Şeyhan Dede Şelalesi Milli Park oluyor

Çermik'e planlanan projelerin az geleceğini ifade eden Karaloğlu, "Çermik merkeze 30 kilometre mesafede doğal güzellikleriyle önemli bir yere sahip olan Şeyhan Dede Şelalesi’ni milli park ilan edilmesi için Milli Parklar Malatya Bölge Müdürlüğü’ne talimat verdim. Geçen hafta ekipler, alanı gezdi ve rapor hazırladı. Birkaç teknik problemimiz bulunuyor. İnşallah bunları çözdüğümüzde Şeyhan Dede Şelalesi ve civarını milli park olarak ilan edeceğiz." dedi.

Karaloğlu, "Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günü birlik ziyaretleri için orada lavabo, tuvalet, oturma banklarını inşa edecek. Daha sonra alanı Çermik Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Proje tamamlandığında ilçemize önemli bir katkı sunacak." dedi. (İLKHA)

 
Bu haber 2562 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması