ÖĞRENCİLERE UYUŞTURUCU MADDE SEMİNERİ VERİLDİ

Siverek’te öğrencilere y“Genç Nüfusun Madde Bağımlılığı Konusunda Bilinçlendirmesi” semineri verildi.

ÖĞRENCİLERE UYUŞTURUCU MADDE SEMİNERİ VERİLDİ
19 Aralık 2013 - 08:06

Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda verilen seminere Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Komiseri Demirhan Demir, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Seminerde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesinden Polis memuru Hasan Solak, öğrencileri madde ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları konusunda bilgilendirdi. Seminerde öğrencilere slâyt gösterisi ve videolar izletildi.

Solak, bağımlılığa giden yolun sigara ile başladığını belirterek gençlerin geleceğini karartmamaları için hayır diyebilmenin öneminden bahsetti.

Seminerde gençlerin ve öğrencilerin, ‘Kararsızım’, ‘Bir deneyim’, ‘Seni kırmayacağım’, ‘Bir kereden bir şey olmaz’, ‘Başlarım, bırakırım’, ‘Benim iradem güçlü bırakırım’, ‘İş sahibi olunca bırakırım’ gibi ifadelerle sigara ve uyuşturucu kullanımına başladığına dikkat çekildi.

Bilgilendirme seminerinde öğrencilere 2002 yılında girdiği modellik yarışmasında Türkiye birincisi seçilen Burçin Bircan’ın, 2004 yılında aşırı dozda uyuşturucudan ölümünün anlatıldığı film izlettirilerek uyuşturucunun zararlarına dikkat çekildi.

Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Komiseri Demirhan Demir, öğrencilere seslenerek daha yaşanılabilir Siverek için ellerinden geldiklerini yaptıklarını ve kendiler ininde her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durması gerektiğini tavsiye ederek, son olarak ise öğrencilerin derslerinde başarılı olmaları için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.




Bu haber 2612 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x