Öğretmenler Günü Şanlıurfa'da kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler Günü Şanlıurfa'da kutlandı
24 Kasım 2023 - 20:51
Öğretmenler günü münasebetiyle Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve öğretmenleri makamda ağırlamasıyla başlayan program "Benim Adım Öğretmen" konulu resim sergisiyle devam etti. 

Daha sonra Onikiler Öğretmenevinde Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kutlama programında Aday Öğretmen Sultan Yalçın tarafından temsili bir konuşma gerçekleştirildi. 

24 Kasım Öğretmenler Gününde eğitim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Vali Hasan Şıldak ise, “Aybüke öğretmen şehitlerimizin artık sembolü olmuş bir isim, eğitim şehitliği konusuna bir parantez açacak olursak en kutsal mertebeler olan şehitlik, gazilik gibi unvanları alan bu öğretmenlerimizin hiçbir zaman hakkını ödeyemeyiz.” dedi.

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Kutsal bir meslek olan öğretmenlerin bir güne sığdırılmasıyla ilgili 24 Kasım’da ne söylesek yetersiz kalacaktır. Ancak öğretmen kimdir sorusunu soracak olursak öğretmen; annedir; öğretmen şefkatiyle, kucaklamasıyla, ilgisiyle, anneden de ötedir. Öğretmen babadır; otoritesiyle, yön vermesiyle, rehberliğiyle, hayata hazırlamasıyla babadan da daha önde gelir. Yeri gelir öğretmen bir arkadaş olur, sizinle paylaşır. Güzellikleri, acıları, kederi, dersi ve hayatı paylaşır, dünyayı paylaşır. Öğretmen bir sırdaştır, çoğu öğretmenimizle en yakın sırlarımızı paylaşırız. Çoğu öğrencinin gözünde siz hayattaki en değerli varlıklar ve izlenecek yol haritasının temel taşlarısınız.” diye belirtti.

Öğretmenlerin özveri ve fedakarlığı temsil ettiğine vurgu yapan Vali Şıldak, “Öğretmen empati yapabilendir, kendi çocuklarını o sınıfta görür, kendi yakınlarını o sınıfta görür. Kendini başka yerde, başka çocukları da kendi yanında bulur ve tekrar empati yapar. 
Öğretmenlik ideallere sahip olmaktır, hayat kurmak, çocukların gelecekteki durumlarını görmek, öngörüde bulunmak, onları hayata hazırlamak ve gerçekten ideal sahibi olmaktır. Öğretmen aynı zamanda dayanıklılıktır, sabırdır, sabretmeyi en çok öğretmenler bilir. Öğretmen çok çalışır, çok çalışkandır. Bir insanı topluma kazandırmak, iyi bir insan, iyi bir vatandaş, iyi bir karakter sahibi kişi olarak onu yetiştirmek kolay değildir. Öğretmen sevgi demektir, sevginin en güzellerini sınıfında öğrencileriyle yaşayarak paylaşır ve karşılığını da fazlasıyla alır. 
Öğretmenlik bağlılıktır, öğretmen sınıfına bağlanır, sınıfıyla bütünleşir. Çok öğretmen tanıdık eli öpülesi öğretmenler, sınıfındaki bir kişinin bile olsa kaderini değiştirebilmek için çırpınırlar ve öğretmen gerçekten kader çizgisini etkiler ve değiştirir, bir insanın hayatına şekil verir. Onu kurtarır, kazandırır ve hayata tutunmasını sağlar. 



Öğretmenler topluma ışık yakarlar, toplumu aydınlatırlar, çevresini aydınlatıp örnek insana dönüşürler. Bir öğretmenin belki de toplumumuza, ülkemize, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletimize kazandırabileceği en büyük değer bu milletin sevdasıyla, bayrak sevgisiyle, ülke sevgisiyle yetişmiş gençlerimizi ve çocuklarımızı topluma kazandırmak, onları ayakta tutmak ve kesinlikle ülkemizi emanet edecek ve akıllarında zerre düşünce kalmamak üzere onları donanımlı ve birikimli olarak geleceğe hazırlamaktır.” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, öğretmenler gününün bir günle sınırlı olmadığını belirterek, bugünün hayat boyu olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere Vali Hasan Şıldak tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi. Aday öğretmenlerin yemin töreninin de gerçekleştirildiği programda şiirler, tiyatro gösterileri de sahnelenirken, program müzik dinletisi ile sona erdi. 

Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Vali Şıldak tarafından öğretmenlere özel yemek programı düzenlendi. Program davetine katılan öğretmenlere minnet duygularını ifade eden Vali Şıldak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu arada programlara Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Kaymakamlar, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bu haber 354 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti