Özaslan: 700 bin dekar boş araziyi değerlendirelim

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Urfa'da 700 bin dekarın boş arazinin tarıma kazandırılmasıyla mevsimlik tarım göçünün azalacağını ifade etti.

Özaslan: 700 bin dekar boş araziyi değerlendirelim
09 Haziran 2023 - 11:44
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan,  kentteki sorunları gündeme getirerek bu sorunlarla ilgili yapıcı eleştiri ve çözüm yollarını paylaşmaya devam ediyor.

Özellikle sosyal medyada "Tek başına muhalefet" anlayışının simgesi haline gelen Özaslan, bu hafta Akçakale'de Ziraat Mühendisliği yapan Abdulkadir Alptekin'in tarımsal istihdam alanındaki projesini kamuoyu ile paylaştı.

Özaslan'ın "Gelin projenizi birlikte paylaşalım" çağrısına kulak veren Alptekin, tarıma, istihdama ve milli gelire çok büyük bir katkı sağlayacak olan bir projeyi paylaştı.



700 bin dekar arazi boş duruyor 

Proje sahibi Ziraat Mühendisi Abdulkadir Alptekin, "Ben bu projeyi yıllardır yapmak istiyordum. Bu projenin asıl amacı Türkiye'de geliri arttırmak için büyük bir projedir. Ayrıca Şanlıurfa il ve ilçe merkezinde iş istihdamı sağlamak, tarım işçisi göçünü önlemek için yapılacak büyük bir projedir. Bu projenin başlangıç yeri, bizim Akçakale'nin Büyük Naneli Köyü'nden başlayıp Şanlıurfa Yenice Mahallesi'ne kadar olan bu boş arazilerin, bu dağlık kısımlarının değerlendirilmesi. Bunlara zeytin fidanı ve fıstık fidanı ekilmesidir.  700 bin dekar arazi var burada. Hepsi de boşta. Bunların ulusa, ülkeye kazandırılması amacıyla ben bu projeyi sundum. Sesime ses oldukları için HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı'na ve Akçakale İlçe Başkanı'na çok teşekkür ediyorum" diyerek projesinin duyurulmasına destek veren HÜDA PAR'a teşekkür ederek sunumunu sonlandırdı.



Bu proje ciddi anlamda istihdam sağlayacak 

HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Hali Aydın "Bu proje gerçekleşirse mevsimlik tarım işçisi göçü vermeyeceğiz, ilçemizde ciddi anlamda istihdam sağlanacak ve vatandaşlarımız kendi ilinde, kendi ilçesinde çalışabilecektir." diyerek projenin Akçakale ve Şanlıurfa'ya büyük katkı sunacağını belirtti.

Boş duran arazileri Şanlıurfa'ya kazandıralım

Özaslan "Şanlıurfa'ya büyük bir katkı sunacak, tarıma da büyük bir katkı sunacak büyük bir proje. Yüzbinlerce dekar arazi şu anda boş duruyor. Gelin bunu (bu boş duran arazileri) Şanlıurfa'ya kazandıralım."

"Bunun yapılabilmesi için Şanlıurfa Milletvekilleri;  iktidar ya da muhalefet fark etmeksizin, 14 milletvekili bir araya gelecek, Ankara'da gerekli girişimlerde bulunacaklar, ilgili bakanlıklarla görüşüp bu projeyi hayata geçirecekler" dedi.

Özaslan son olarak "Şimdi söz Şanlıurfa Milletvekilleri'nde... Bakalım nasıl bir cevap verecekler" diyerek milletvekillerine bir kez daha görev ve sorumluluklarını hatırlattı.

www.siverekgenclik.com 

Bu haber 669 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım