Özaslan: Bir şehrin gelişimi, yöneticilerinin vizyonu kadar olabilir

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "Unutulmamalı ki; bir şehrin gelişimi, yöneticilerinin vizyonu kadar olabilir" ifadesiyle "gelişim" ile "vizyon" arasındaki bağlantıya vurgu yaptı.

Özaslan: Bir şehrin gelişimi, yöneticilerinin vizyonu kadar olabilir
15 Eylül 2023 - 11:56
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, şehir içi ulaşımda çileye dönüşen ana kavşaklarda incelemelerde bulundu.

İlk olarak Akçakale yolundaki ana kavşakta incelemelerde bulunan Özaslan, "Burası Akabe TOKİ, Akçakale ve Mardin yolunu birbirine bağlayan ana kavşak. Ne bir kırmızı ışık ne de gece aydınlatması var. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde insanlar cinnet geçiriyorlar. Daha önce projesi yapılmıştı; ama her şey kâğıt üzerinde kaldı, maalesef bir adım atılmadı." dedi.

Akabe Sanayi ve TOKİ konutları kavşağında incelemelerde bulunan Özaslan, "Burası da Akabe sanayi ve TOKİ konutları kavşağı. Sabah ve akşamın yoğun saatlerinde insanlar burada trafikte sinir krizleri geçiriyorlar." şeklinde konuştu.

"İnsanlar trafikte adeta cinnet geçiriyorlar"

Diyarbakır yolu üzerinde Fuar Merkezi'nin bulunmuş olduğu kavşakta incelemelerde bulunan Özaslan "Burası da Diyarbakır yolu üzerinde Fuar Merkezi'nin bulunmuş olduğu kavşak. Sabah erken ve akşamın yoğun olduğu saatlerde insanlar uzun süre bekliyorlar ve trafikte adeta cinnet geçiriyorlar. Hâlbuki burası 20 yıl önce dal-geç olmalıydı." dedi.

"Büyük bir öngörüsüzlük var"

Diyarbakır yolunun son kavşağında da incelemelerde bulunan Özaslan, "Evet burası da Diyarbakır yolunun son kırmızı ışığı. Karşı tarafta Buluntu Hoca Bulvarı'nı görüyorsunuz. Yeni açılan bir çevre yolu. Onun devamından gelip Maşuk'a taraf geçen çevre yolundan bahsediyorum. Burada da büyük bir öngörüsüzlük var! Bakın yolu doldurmuşlar. Tonlarca hafriyat buraya döküldü. Hâlbuki yapılması gereken şey buraya bir köprü yapmaktı. Az masrafla ulaşımı rahatlatmaktı." dedi.



"20 yıl önce yapılmalıydı"

Kavşaklarda acil çalışma başlatılması gerektiğini ifade eden Özaslan, "Gördüğünüz gibi bu kayıplar 3-5 yıllık kayıplar değil. En az 20 yıllık kayıplar. Bahsetmiş olduğumuz bu kavşaklar 20 yıl önce yapılmalıydı. Mevcutta dile getirmiş olduğumuz bu kavşaklar için acil olarak çalışma başlatılmalı ve şehir merkezinden ta şehrin çıkışına kadar bütün noktalardaki kavşaklar hepsi dal-geç olmalı." dedi.

"Hem vakit hem de yakıt tasarrufu"

Özaslan, "Ayrıca şehir merkezinde gece yarısından sonra sabaha kadar bütün kırmızı ışıklar aktif bir şekilde çalışıyor. Hâlbuki yapılması gereken şey; gece yarısından sonra şehir içindeki bütün kırmızı ışıklar, Kontrollü Geçiş Modu'na alınırsa hem vakit hem de yakıt tasarrufu elde edilmiş olur. Ayrıca güvenli geçiş de sağlanmış olur. Gece 00.00'dan sonra şehir içindeki kırmızı ışıklarda tek başınıza dakikalarca beklediğinizde, ne demek istediğimizi çok daha iyi görmüş olacaksınız." dedi.

Son olarak Özaslan "Unutulmamalı ki; bir şehrin gelişimi, yöneticilerinin vizyonu kadar olabilir" diyerek, gelişim ile vizyon arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

 
Bu haber 463 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti