Özaslan: Makam aracımı kapımda göremeyeceksiniz!

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, Türkiye'de ilk olan bazı proje ve vaatleriyle kentin kimliğini değiştirecek ve vizyonuna değer katacak dev projelerini açıkladı.

Özaslan: Makam aracımı kapımda göremeyeceksiniz!
05 Şubat 2024 - 09:57
HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan'ın Proje Tanıtım Programı düzenledi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, kentte yayın yapan TV'lerle birlikte GAPGündemi sosyal medya hesaplarında da canlı olarak yayımlandı.



Sunuculuğunu Mustafa Yıldırım'ın yaptığı program, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda, hiçbir gündemin Gazze'den önemli olmadığına vurgu yapıldı.

Daha sonra HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan sahneye çıkarak bazıları Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan 11 proje sundu.

Özaslan, projelerini şöyle anlattı:




Şanlıurfa İstişare Meclisi (ŞİM) Projesi:

Urfa Büyükşehir Belediyesini hangi siyasi parti devralmışa hangi aday gelmişse sistem aynı kalıyor.  Belediye bütçeyi nereye harcadı, neden şeffaf yönetilmiyor, neden bizlere sorulmadan, bizlere danışmadan yeni bir imar alanı açıyorsunuz veya yeni bir karar alıyorsunuz? Ya da Urfa'nın geleceğini etkileyecek kararlar aldığınızda halkın bundan haberi yok diye şikâyetler ediyordunuz. Biz de bunun için Şanlıurfa İstişare Meclisi'ni kuruyoruz. Bu mecliste halkın temsilcileri olan meslek odaları, muhtar dernekleri, gazeteci cemiyetleri ve STK'lar gibi kuruluşlar yer alacak. Belli periyotlarda toplantılar düzenlenip belediye başkanına çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunacak. Aynı zamanda görüş ve öneriler kayıt altına alınacak. Halk tabiriyle; belediye başkanı halka hesap verecektir. Şehri ilgilendiren konularda mutlaka bu meclisten görüş alınacak.



Metro ve Tramvay Projesi

Daha hızlı ve rahat ulaşım sağlamak için 2 hattan oluşan raylı sisteme geçiş yapacağız. Birinci hat Organize Sanayi Bölgesi'nden başlayacak ve Osmanbey Kampüsü'nde son bulacak. İkinci hat Karaköprü otoban girişinden başlayarak Eyyübiye eski havaalanına kadar gidecek.



Konut Projesi

Herkes çıkıp konut yapıyor, proje üretiyor ama HÜDA PAR'ın hazırlamış olduğu konut projesi ilk ve tek olma özelliğine sahip. Sosyal konut projesi gerçekleştireceğiz. Şöyle bir fark olacak. Belediyeye ait olan hazine arazileri üzerine belediye olarak konut yapacağız. Dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere Urfa'daki kardeşlerimizin ev sahibi olması için bu konutları maliyetine satacağız. Ya da arsaları ücretsiz verip kendi evlerini kendileri yapmasını sağlayacağız.



YETİMAY Projesi

Yetimlere sahip çıkmak için 'Yetimay' diye bir proje gerçekleştireceğiz. Bu proje yine Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip. Büyükşehir belediyesi olarak Urfa'daki yetim ailelerin verilerini toplayacağız ve ilk başta bakıma muhtaç olan ailelere belirli bütçe doğrultusunda o ailenin ev kirası, gıda, giyim ve eğitim masraflarını da büyükşehir belediyesi karşılayacak.



Yöresel Ürünler Mağazası

Türkiye'de en fazla mevsimlik tarım işçisi barındıran il Şanlıurfa'dır. Bu projeyle mevsimlik tarım işçisi olan annelerimiz, bacılarımız başta olmak üzere Urfa'daki ev hanımları, kendi evlerinde Urfa'nın yöresel ürünlerini üretecekler. Biber salçası, isot, kurutmalık gibi ürünleri ürettikten sonra belediye bünyesinde 'Yöresel Ürünler Mağazası' diye kurduğumuz mağazaya satacaklar. İlerleyen süreçte Türkiye'nin farklı şehirlerinde bu mağazaların şubelerini açacağız. Yıl sonu elde edilen gelirin yarısı yetimler fonuna, geri kalan yarısı ise mağazaya ürün teslim eden ev hanımlarına kar payı olarak dağıtılacaktır. Yani bu mağazanın sahibi Urfalı yetimler ve ev hanımları olacaktır.



Yapay Zekâ ile Desteklenmiş Şehir İçi Trafik Işıkları

Trafikteki yoğunluğa göre trafik ışıklarını yapay zeka destekli proje ile daha verimli hale getireceğiz.  Bu proje bizlere neyi sağlayacak? Bazen diyorsunuz ya, hiçbir araç yok ama kırmızı ışık yanıyor. Hem bekleme süresini azaltmak hem de yakıt tasarrufu sağlamayı gerçekleştireceğiz.



Kentsel Dönüşüm

Büyükşehir Belediyesini devraldığımızda Türkiye'nin en hızlı, en verimli ve en ideal kentsel dönüşüm projesini biz gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşün kapsamındaki mahallelerde oturanların rızasını alarak isterlerse oturdukları mahallede, ya da isterlerse takas usulüyle belediyeye ait bölgelerde yapacağımız konutlarda otursunlar. Ama bunu mülk sahibini mağdur etmeden yapacağız.



Parlak Fikirler Projesi

Gençlerimizi asla ihmal etmeyeceğiz. Bunun için de yine Türkiye'de ilk ve tek olan bir proje yapacağız; "Parlak Fikirler Projesini" gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda iş fikri olan gençler belediyeye başvuruda bulunacak. Bu fikirleri bir komisyondan geçireceğiz. Komisyon onay verdikten sonra büyükşehir belediyesi buna destek verecek, bu projeyi hayata geçirecek ve o fikrin sahibi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile iş ortağı olacak.



VadiUrfa

Urfa'ya nefes aldıracak, büyük bir proje. Bu projeden daha önce bazı siyasi partiler bahsetti ancak hiçbiri bunu sonuçlandırmadı. Urfa'da şu anda Askeri Tugay'ın bulunduğu bölge var. Bu bölgeyi, ilgili bakanlıklarla görüşüp ve buradaki askeri birliğin de uygun göreceği bir yere taşıyacağız. Ve biz bu boşalan yeri tamamen yeşil alana çevirmek suretiyle içerisinde küçük yapay göletler oluşturacağız. Bu yapay göletlerin etrafında mülkiyeti tamamen büyükşehir belediyesine ait olmak üzere sosyal tesisler kuracağız. Caddeye bakan kısımlarına ise iş yerleri yapılacak ve belediye tarafından kiraya verilip elde edilen gelir ise yetimler fonuna aktarılacak. 



Kongre Merkezi ve Kütüphane

Urfalıların, başka illerden ne eksiği var? Neden şu ana kadar bir kongre merkezimiz olmadı? Biz, Şanlıurfa'da büyük bir kongre merkezi oluşturacağız. O kongre merkezi, mimari yapısıyla ilk etapta 2 bin kişilik olacak ama ileride kapasite olarak daha fazlasına ihtiyaç duyulabilir diye ona göre dizayn edeceğiz. Ve yanına büyük bir kütüphane yapacağız. Hem bu kütüphanede hem de büyükşehir bünyesindeki tüm kütüphanelerde ücretsiz çorba ve çay ikramı yapılacaktır.


Dijital Belediyecilik Uygulaması

Artık dijital dünyadayız. Öyle bir dijital belediyeciliğe geçiş yapacağız ki cep telefonlarınızdaki uygulamalara gireceksiniz ve belediyenin verdiği tüm hizmetleri orada göreceksiniz. Sorun ve taleplerinizi bu sistem üzerinden iletip takibini yapabileceksiniz. Belediye olarak bizde hizmet verimliliğimizi bu sistem üzerinden ölçümleyebileceğiz.



Özaslan son olarak bir belediye başkanının kolay kolay vermeyeceği iddialı sözler verdi.

"Belediye; İnsan odaklı anlayış ile Akıl, Bilim, Kültür, İstişare ve Adalet ilkeleriyle yönetilecek.
Makam aracım evimin kapısını görmeyecek. Sadece mesai saatlerinde araç kullanılacak. 6 ayda bir mal beyanında bulunacağım. (Ailece) Vesikalık fotoğrafım billboardlarda görülmeyecek. Belediye Başkanlık Konutu kullanılmayacak ve orası Bölge Kan Merkezi'ne tahsis edilecek. Tarıma elverişsiz arazi bulunduğu müddetçe, tarım arazileri asla imara açılmayacak. Yolsuzluk yapan olursa; işten atılacak, zarar tazmin edilecek, ifşa edilecek ve mahkemeye sevk edilecek. Yeni imar alanlarında ana caddeler 99 metre, ara caddeler ise 33 metre olacak. Kırsal bölgelerde altyapı çalışmaları başlatılacak. Bizden önceki dönemde başlatılan projeler yarım bırakılmadan tamamlanacaktır.

GAPGündemi

 
Bu haber 522 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti