Özaslan: Taziye masraflarını ödemek için bankadan kredi çekenler var

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, taziye yemeklerinin ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar için sorun oluşturduğunu belirterek çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

Özaslan: Taziye masraflarını ödemek için bankadan kredi çekenler var
07 Nisan 2023 - 11:49
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise taziye yemekleri ile ilgili yaşanan bazı sıkıntıları ve oluşturduğu mağduriyetlere yönelik çözüm önerilerini dile getirdi.

Özaslan; "Biliyorsunuz ki bir taziye olduğu zaman o taziyenin en büyük gider kalemi yemek ücreti oluyor. İnsanlar taziyelerinin yemek giderlerini karşılayabilmek için bazen bankadan kredi kullanmak zorunda kalıyorlar ya da arabalarını satmak zorunda kalıyorlar. Birçok insandan telefonlar aldık. Kimisi diyor ki 'Başkanım 3 günlük taziye masrafımız 150 bin TL para tuttu.' Kimisi de arıyor diyor ki 'Başkanım taziye giderlerini karşılamak için ben traktörümü satmak zorunda kaldım.' Kimisi arıyor diyor ki 'Başkanım ben taziye giderleri için bankadan kredi çekmek zorunda kaldım, bunun (taziye yemek) parasını karşılamak zorundayım. Başka da seçeneğim yok.' Diyerek taziye yemekleri ile ilgili yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

Taziye yemekleri ile ilgili 2 aşamalı çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşan Özaslan, "Birincisi; lütfen taziye ziyaretlerine giderken hiç birimiz yemek saatlerinde taziye ziyareti yapmayalım. Örneğin, saat 12.00 -13.00 arası hiçbirimiz taziyelere gitmeyelim. İkinci aşama; belediyeler maddi durumu iyi olmayan aileler ve şahıslar için bir fon oluşursun. O insanlar eğer maddi durumları iyi değilse; belediyeye başvuru yapsınlar, belediye onlara günlük olarak 100 -150 kişilik bir öğün yemeği göndersin. Üçüncü aşama; Urfa'da birçok taziyede hepimiz biliyoruz ki taziye masrafları son gün toplanır ve akrabalar-aileler arasında eşit bir şekilde bölüşülür. Evet, birçok aile şu an bu uygulamayı yapıyor. Fakat bu uygulamayı yapmayan ailelere de çağrıda bulunmak istiyoruz. Diyoruz ki; lütfen hiç kimseyi yalnız bırakmayalım, tek başına bu masrafın altında kalmasın o şahıs. Bunu yapmayan bütün aileler de bu uygulamaya geçsin. Taziyenin son günü masraflar toplansın ve akrabalar arasında eşit bir şekilde bölüştürülsün ki tek bir kişi bu yükün altında ezilmesin." ifadelerini kullandı.

Özaslan açıklamasının sonunda birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yaptı.

 
Bu haber 493 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti