Siverekliler siyonist işgalcileri protesto etti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde "Siverek Kudüs Platformu" tarafından düzenlenen basın açıklamasında siyonist işgalcilerin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto edildi.

Siverekliler siyonist işgalcileri protesto etti
07 Nisan 2023 - 10:50
Siyonist işgal rejimi her Ramazan ayı olduğu gibi bu Ramazan ayında da Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına devam etti.

İşgalci siyonistlerin saldırıları Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde protesto ediliyor.

Siverek Kudüs Platformu, teravih namazının ardından Şeyh Abdulkadir Geylani Camii'nde düzenlediği basın açıklaması ile işgalci siyonistleri lanetledi.

Basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası okudu.



Basın açıklamasının satır başları şöyle

"İsrail kaostan besleniyor"

"İsrail yine bir mübarek Ramazan ayında, dünya Müslümanlarının üzerine titrediği Mescid-i  Aksa’yı kana bulamaya yeltenerek kaostan beslendiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. İsrail hükümeti son zamanlarda aşırı sağcı söylemleriyle bilinen bazı ırkçı kişileri kritik görevlere getirerek yeni kaos sürecinin fitilini ateşlemenin adımlarını atmıştı. Bu çerçevede Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal sayılan 'Pesah Bayramı' nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları nedeniyle tırmandırılan bir sürecin sonucu olarak İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya bir baskın düzenledi. Baskında kauçuk kaplı mermiler, cop ve göz yaşartıcı gaz kullanılarak kadınlar dâhil çok sayıda Filistinli masum darp edilerek kanları akıtıldı."



"Mescid-i Aksa’yı savunmak oradaki bir avuç Filistinli yiğit kardeşimizin onurlu direnişleri ile mümkün olabilmektedir"

"Siyonist İsrail’in 1948’den beri resmiyet kazanarak bugünlere kadar gelen işgalleri her geçen yıl yeni bir aşamaya geçmekte, yeni bir boyut kazanmaktadır. Adeta milim milim Filistin topraklarının büyük bir kısmı işgal edilmiş geriye kalan bir avuç toprak da işgal edilmeye çalışılmaktadır. İsrail’in Filistin topraklarının tamamını işgal ettiği zaman da durmayacağından, gözünü ümmetin diğer toprak parçalarını işgal etmeye dikeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Mescid-i Aksa’yı savunmak oradaki bir avuç Filistinli yiğit kardeşimizin onurlu direnişleri ile mümkün olabilmektedir. Bu savunma girişimleri de İsrail güvenlik güçleri tarafından büyük bir şiddetle bastırılmaktadır. İslam dünyasının onurunu kanları pahasına korumaya ant içmiş Filistinli direnişçi Müslümanlar, Allah’ın mescidinde zor kullanılarak gözaltına alınmakta, İsrail hapishanelerinde işkencelere maruz bırakılmaktadır."



"Siyonistlerin zulmüne İslam dünyasından kayda değer bir itiraz yükselmemektedir"

"Küresel emperyalizmin bağrımıza bir ur gibi yerleştirdiği bu işgalci İsrail, sırtını dayadığı küresel güçlerin ve çok uluslu şirketlerin desteğiyle 70 yılı aşkın bir süredir İslam coğrafyasını bir kan deryasına çevirmiştir. Filistinlilerin kendi bağrında yetiştirdiği birçok âlimi, mücahidi suikastlarle şehit eden bu katil ırkçı çete, halkı Müslüman olan onlarca devletin sessizliğinden büyük cesaret alarak katliamlarına, zulüm ve işkencelerine devam etmektedir. Bu zulüm karşısında adeta arş inlemekte ama İslam dünyasından kayda değer bir itiraz yükselmemektedir."



"Müslümanlar kendilerini yeniden inşa etmeli"

"Allah aziz Kur’an’da Ra’d Suresinin 11. ayetinde şöyle buyurmaktadır: '…Bir topluluk kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez…' Bu ayeti kerimenin düsturundan hareket ederek dünya Müslümanlarının kendilerini yeniden inşa etmelerinin, bu ve buna benzer saldırılar karşısında daha etkili cevaplar üretmeye vesile olacağının bilincinde olmamız gerekir. Küresel güçlerin kültürel emperyalist araçlarla damarlarımıza zerk ettiği hastalıklı ruh halinden kurtulmak için mücadele etmek onların amaçlarına ulaşmalarının önündeki en büyük engeldir."



"Dünya Müslümanları kutsallara saldırmayı adet haline getiren işgal rejimine karşı durmalı"

"Belli aralıklarla, belirli bir plan dâhilinde dünya Müslümanlarının kutsallarına saldırmayı adet haline getiren bu işgalci rejime ve onun küresel destekçilerine şu ayeti kerimenin mesajını haykırmanın zamanı gelmedi mi? '…Oysa izzet (güç, onur ve üstünlük) Allah'ın, O'nun Resulünün ve müminlerindir. Ancak münafıklar bilmiyorlar.' (Münafikun Suresi 8. Ayet)Allah aziz Kuran’da  yeryüzünde zayıf bırakılmışların, arzın varisleri olmalarını dilediğini açıkça beyan etmektedir.  'Biz ise, yeryüzünde güçsüz hale düşürülenlere lütuf ve rahmetimizle yardımda bulunmayı ve onların dinde öncüler olmalarını sağlayıp, Firavun ve yandaşlarına varis kılalım istedik.' (Kasas Suresi 5. Ayet)"



"Siverekliler olarak Siyonist işgalcileri lanetliyoruz"

"Gazze’nin, Batı Şeria’nın, Kudüs’ün, tüm Filistin’in mazlum Müslümanları sesleniyor ümmete: Bu ayetlerin nişaneleri olan Müslümanlar nerede? Bizler Siverekli Müslümanlar olarak, Terörist İsrail’in bu durmak nedir bilmeyen zulümlerini lanetliyor, tüm İslam ülkelerini bu zulümleri en güçlü şekilde tel’in etmeye davet ediyoruz.



Sözlerimi merhum Mehmet Akif İnan’ın 'Mescid-i Aksa' adlı şiirinden bir dörtlükle bitirmek istiyorum:
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Götür Müslümana selam diyordu
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslam diyordu.”
Program, yapılan dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com


 
Bu haber 527 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı