Peygamber aşkı engel tanımadı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Ödüllü Siyer Yarışması"na katılan görme ve bedensel engelli adaylar, bu gibi yarışmaların hem dinimiz hem de insanlık açısından önemli olduğunu ifade ettiler.

Peygamber aşkı engel tanımadı
13 Şubat 2022 - 16:25
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene olduğu gibi bu sene de Türkiye genelinde kaybedeni olmayan "Ödüllü Siyer Yarışması" düzenlendi.

Şanlıurfa'da 160 okulda düzenlenen Siyer Yarışması'na 27 bin 700 aday başvurdu.

Şanlıurfa'da Siyer Yarışması'na katılan adaylar arasında engelli adaylar da vardı. Sınava büyük bir aşkla hazırlanarak giren engelli adaylar, Peygamber Efendimizi çok sevdiklerini ifade ettiler.

"Peygamber Efendimiz'i sevdiğimden dolayı Siyer Yarışması'na katıldım"

Mehmet Saçlı Ortaokulu'nda Siyer Yarışmasına annesinin desteğiyle katılan İremsu Sabah, "Peygamber Efendimiz'i sevdiğimden dolayı Siyer Yarışması'na katıldım. Bilgisayar ödülü kazanmak istiyorum; çünkü ders çalışırken zorlanıyorum. Soruların bazılarında zorlandım. Bazı sorular da kolay olduğu için hemen çözdüm." şeklinde konuştu.

İremsu Sabah'ın annesi ise kızının katıldığı yarışmayla ilgili duygularını paylaşarak, "Kızımın sınavı yapabileceğini bilseydim daha önce kayıt ettirdim. İremsu, sınava çok çalışmak istiyordu. Son an da kızımı da Siyer Yarışması'na kayıt ettim. En başta kızım engeli olduğu için sınava götürmek istemedim daha sonra çok hevesli olduğu için sınava getirdim." ifadelerini kullandı.



Büşra Kılıç

"Bu tür sınavlar hem dinimiz hem de insanlık açısından çok önemli"

Siyer Yarışması'na Şanlıurfa Anadolu Kız İmam-Hatip Lisesi'nde akülü engelli aracı ile katılan bedensel engelli Büşra Kılıç, "Siyer yarışması için aldığım kitapla ve Siyer hocalarımın desteği ile sınava hazırlandım. Sınavım çok güzel ve kolay geçti. Ödül beklentim de var. Allah, sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan razı olsun. Bu tür sınavlar hem dinimiz hem de insanlık açısından çok önemli. Hazreti Muha
mmed'in (aleyhi salatu vesselam) hayatını bilmeyen bir toplum, İslam'ı nasıl yaşayacağını bilemez." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haber 786 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması