Şanlıurfa'da Ödüllü Siyer Yarışmasına binlerce aday katıldı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Ödüllü Siyer Yarışması" Şanlıurfa'da binlerce adayın katılımı yapıldı.

Şanlıurfa'da Ödüllü Siyer Yarışmasına binlerce aday katıldı
13 Şubat 2022 - 15:38
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde her sene geleneksel olarak düzenlenen kaybedeni olmayan "Ödüllü Siyer Yarışması" saat 11.00'de başladı.

Türkiye genelinde O'nu oku, O'nu yaşa" temasıyla 77 il merkezi, 260 ilçe, toplam 337 merkez ve binlerce noktada gerçekleştirilen Siyer Yarışması'na Şanlıurfa'da 27 bin 700 kişi başvurdu.

Şanlıurfa'da 160 okulda gerçekleştirilen Siyer Yarışması'na katılan adaylar, saat 10.30'da sınava girecekleri salonlara alınmaya başlandı.



1. ve 2. Kategoride yarışmaya girenlere 60 soru için 90 dakika, 3. ve 4. kategoride yarışmaya girenler için ise 75 soru için 90 dakika süre tanındı.

Kız ve erkeklerin ayrı ayrı salonlarda girdiği yarışma saat 12.30'da sona erdi.

"Çok mutluyuz böyle bir hayra vesile olduk"

Yarışmanın ardından açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Bölge Koordinatörü İbrahim Halil Göven, "Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Bölge Koordinatörlüğü olarak Şanlıurfa'da yarışmamızı gerçekleştirdik. Şükürler olsun selametle geçti, herhangi bir sıkıntı olmadı. Katılım çok iyiydi. Şanlıurfa'da kayıt sayımız biraz daha artarak 27 bin 700 civarı oldu. Katılım sağlayan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Büyük bir hayra ve vesile oldu. Peygamber Efendimizin hayatı defalarca okundu. Çok mutluyuz böyle bir hayra vesile olduk." ifadelerini kullandı.

Adaylar yarışmanın ardından yarışma ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya ile paylaştı.

"Kaybedeni olmayan bir yarışma"

Yarışma sayesinde Peygamberimizin hayatını bir kez daha okuma fırsatı bulduğunu belirten Muhammed Enes Uğurlu, "Kaybedeni olmayan Siyer Sınavı sayesinde Peygamber Efendimiz'in hayatını bir kez daha okuma fırsatı bulduk. Sınavım güzel geçti. Bu sınavı hazırlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Allah razı olsun. Umarız her sene böyle yarışmalar düzenlenir." diye konuştu.

"İnşallah güzel bir derece yaparım"

Sınavda güzel bir derece beklediğini belirten Enes Nusret Küçükbayrak, "Peygamber Sevdalılarının düzenlediği sınav güzeldi. Yarışmayı yapanlardan Allah razı olsun. Her sene düzenleniyor. Allah, sınava katılanların yardımcısı olsun. Sınav kitabını 2 kez bitirdim. İnşallah güzel bir derece yaparım." şeklinde konuştu.

"Bu yarışmaya her sene katılmayı planlıyorum"

Sınav sayesinde Peygamberimiz ile ilgili bilgiler öğrendiğini vurgulayan Murat Çakır, "Sınav çok güzeldi. Bu yarışmaya her sene katılmayı planlıyorum.Sınav sayesinde Peygamber Efendimizle ilgili bilgiler öğreniyoruz. Amacım hediye kazanmak değil, kendimi denemek istedim. Kitabı çok kez okudum, notlar aldım. Bazı yerleri 2-3 kez tekrar ettim. İyi bir puan alacağımı umuyorum." dedi.

"İlk 50 soru kolaydı sonrasındaki bazı sorular zordu"

Sınavda birincilik beklediğini ifade eden Muhammed Külan, "Sınav çok güzel geçti. Sınava hazırlanmamız için verilen kitabı 3 kez okudum. İlk 50 soru kolaydı sonrasındaki bazı sorular zordu; ama hepsini yaptım. Sınavla ilgili birincilik beklentim var." şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin önemli olduğunun altını çizen Hacer Kesik, "Sınavım çok güzel geçti, sorular zor değildi. Kitabı okuyarak sınava hazırlandım. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek önemlidir." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Sevdalıları Vakfı'na çok teşekkür ederim"

Yarışma kitabını güzel okuyarak sınava hazırlandığını belirten Hatice Sunay, "Sınavım güzel geçti. Yarışma kitabını güzel okuyarak hazırlandım. Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmek amacıyla bu sınava girdim. Sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na çok teşekkür ederim. " dedi.

Sınava bol bol kitap okuyarak ve tekrar yaparak hazırlandığına dikkat çeken Muhammed Emin Kornek, "Sınavım çok iyi geçti. Sınavda bazı soruları çözerken zorlandım. Sınava kitap okuyarak ve bol bol tekrar ederek hazırlandım. Kitabı 3 kez okudum." ifadelerini kullandı.

"Siyeri okumak; öğrencilere bir ders oldu"

Yarışmaya kitabı okuyarak ve video izleyerek hazırlandığını vurgulayan Yasemin Ebrar Yunusoğlu, "Sınav güzeldi, sadece birkaç soruda zorlandım. Yarışmaya; kitap okuyarak ve Peygamber Efendimiz'in hayatı ile ilgili videolar izleyerek hazırlandım. Bana ders olması için Siyer yarışmasına girdim. Ödül beklentim de var. Kitabı okuyarak Peygamber Efendimiz'in ne gibi zorluklar çektiğini öğrendim. Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ederim. Siyeri okumak; öğrencilere bir ders oldu." şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrenelim ki hayatımıza tatbik edelim"

Müslümanların Peygamber Efendimize uyması gerektiğini ifade eden Nur Elvida Ayşe, "Elhamdülillah sınav çok güzel geçti. Sınava çalışırken annem yardım etti. Sınava çok çalıştım. 4 kez sınav kitabını okudum. Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenelim ki hayatımıza tatbik edelim. Peygamber Efendimiz bizler için çok uğraşmış bizlerin O'na uyması gerekir." dedi.

Peygamber Efendimizin hayatını öğrenerek hayatımıza uygulamamız gerektiğini vurgulayan, Abdulvahap Kornek, "Sınav iyi geçti. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenerek hayatımıza uygulamamız gerekir. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Öncelikli amacımız; Peygamber Efendimizin hayatını bilmek, öğrenmektir"

Burak Çiftçi ise "Siyer Yarışması'na katıldım. Bizim en öncelikli amacımız; Peygamber Efendimizin hayatını bilmek, öğrenmektir. Hiçbir zaman amacımız ödül olmadı. Her zaman amacımız; Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek oldu. Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun." (İLKHA)

Bu haber 2437 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması