Polisin trafikte tartıştığı vatandaşı darp ettiği iddia edildi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde görevli sivil polislerin, trafikte kendilerine yol vermediği gerekçesiyle durdurdukları bir vatandaşı aracından indirerek ailesinin gözü önünde darp ettikleri iddia edildi.

10 Nisan 2021 - 01:00

Olay, Akçakale ilçesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre,  kırsal mahalleden hastaneye rahatsızlığından dolayı yakınını götüren şahsın, arkasındaki sivil polis aracına yol vermediği, bunun üzerine otomobili durduran sivil polislerin, araç şoförünü ve yanındaki bir kişiyi darp ettiği iddia edildi.

Darp edilen şahsın, daha sonra emniyete götürüldüğü öğrenildi. Şahsın buradaki ifadesinde arabayı fark etmediğini ve yol isteyen aracın sivil polis aracı olduğunu bilmediğini savundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından şahsın serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olay anı cep telefonu kameraları ile kaydedildi

Bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerde, sivil polis oldukları iddia edilen şahıslar, otomobilden indirdikleri şoförü ve yanındaki şahsa kötü davrandıkları ve kadınlarla tartıştıkları gözüküyor.

"Konunun takipçisi olacağım"

Olayla ilgili Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Olayla ilgili olarak ilgili makamlarla görüştüğünü belirten Akay, "Bugün Akçakale'de bir güvenlik görevlisinin, vatandaşımıza kabul edilemez bir şekilde ve orantısız güç kullanımı ile ilgili olarak ilgili makamlarla görüştüm ve bu konunun takipçisi olacağımı bilmenizi isterim. Akçakale halkı vatanına, bayrağına, askerine, polisine âşıktır ve bu, öyle kalacaktır. Münferit hadisler bu durumu değiştirmez. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun." dedi.

"Vatandaşlarımıza yönelik kullanılan orantısız güç kabul edilemez"

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün ilçemizde yaşanan tatsız olay bizleri üzmüştür. Vatandaşlarımıza yönelik kullanılan orantısız güç kabul edilemez. İlgili mercilerimizin konunun takipçisi olacağından şüphemiz yoktur. Bu olay görevini layıkıyla yapan polislerimizden bağımsızdır. Birliğimiz daim olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haber 2307 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor