Şanlıurfa'da Berat Kandili ihya edildi

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, mübarek Ramazan ayının müjdesi olarak kabul edilen "Berat Kandili" ihya edildi.

Şanlıurfa'da Berat Kandili ihya edildi
17 Mart 2022 - 22:33
Müslümanlar bu gece, rahmet mevsimi üç ayların bereketli zamanlarından olan Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen Berat Kandili'ni idrak ediyor.

Üç ayların başlamasıyla Regaib ve Miraç Kandili'ni ibadetle geçiren Müslümanlar, bu gecede Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili'ni ihya etti.

Her kandil gecesi olduğu gibi bu gece de Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Mevlid-i Halil Camii tarihi günlerinden birini yaşadı.

Şanlıurfa'da, Berat Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyen Şanlıurfalılar, akşam namazının ardından ailece camilere akın etti.

Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Hazreti İbrahim'in Nemrud tarafından ateşe atıldığı Balıklıgöl'ü ziyaret eden Şanlıurfalılar, Hazreti İbrahim'in doğduğu makamı ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiği zaman defnedildiği temsili kabrini ziyaret etti.


Yatsı Namazı öncesinde Vaiz Müslüm Kılıç tarafından Berat Kandili'nin önemi ile ilgili vaaz verildi. Berat Gecesi'nin önemine vurgu yapan Kılıç, "Adem Aleyhisselam'dan bu yana ve kıyamete kadar biz Müslümanlar gerçekten sıkıntı çeken, kederlenen gam içinde yaşayan insanlar mı olduk? Allah'u Teâlâ'nın bizi imtihan etmesi, sıkıntılar vermesi bize müstahak olduğu için mi yoksa Hazreti Peygamber'in buyurduğu gibi derecelerimizin yükselmesi için mi? Kendi kendimize bu soruyu soruyoruz. Bizden daha kötüleri var. Ahlaki yönden bizden daha kötüleri var. Faiz yiyen, içki içen gibi insanlar var. 'Allah'u Teâlâ onlara bela vermiyor da onları imtihan etmiyor da niye beni ediyor' diye aklımıza böyle bir soru gelebilir. Bir Mümin için böyle bir soru abes içinde kalır. Böyle bir soru içimizden, kalbimizden geçmemeli."dedi.

Okunan yatsı ezanından sonra cemaatle namaz kılındı. Cami cemaati İslam ümmetinin kurtuluşu için dua ederek, yatsı namazı için saf bağladı.

Namazın ardından Mevlidgahlar tarafından okunan Mevlid-i Şerif, söylenen ilahiler ve dualarla gece ihya edildi. (İLKHA)


Bu haber 945 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü