Şanlıurfa'da Covid-19 denetimi yapıldı

Şanlıurfa’da, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Covid-19 ile mücadele kapsamında tüm yaşam alanları kapsamlı bir denetimden geçirildi.

Şanlıurfa'da Covid-19 denetimi yapıldı
06 Ağustos 2020 - 11:40

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Yarın, tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz" açıklamasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da denetimler yapıldı.


Denetimler kapsamında hastaneler, pazarlar, alışveriş merkezleri, pastaneler, fırınlar, kahveneler, lokantalar, trafikteki araçlar denetlendi. Denetlemelerde drone de kullanıldı. Denetimler esnasında vatandaşlara maske, sosyal mesafe, temizlik kuralları uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.


Şanlıurfa Topçu Meydanında yapılan denetimlere katılan Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, Milletvekili M. Ali Cevheri ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Şefik Bakay birer konuşma yaptı.


Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, bugün tüm yaşam alanlarında denetim yaptıklarını belirterek, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla mart ayından bugüne ülkemizin dört bir köşesinde yapılan denetimlerde bugün daha farkındalık oluşturacak bir şekilde denetimleri yapıyoruz. Amacımız ‘Sağlık için, hepimiz için’ sloganıyla vatandaşlarımızı uyarmaktır. Toplumun bir kesiminde Covid-19 ile mücadele kazanılmış gibi bir cehalet hâkim olmuştu. Bu düşünceleri değiştirmek için Coronavirus’le mücadelenin aynı şekilde devam ettiğini vatandaşlarımıza hatırlatmak için bugün tüm kesimlerimizle beraber bütün yaşam alanlarında denetimlerimizi yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Herkesin Covid-19 kuralına dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri, “Covid-19 Çin’de başlayıp bütün dünyaya yayılan bir hastalık. Bu süreçte özellikle sağlık çok önemlidir. Halkın içerisinde devletten daha kıymetli bir mefhum yok ama insan sağlığı daha çok önem kazanıyor. Önce kendimizi korumalıyız. Hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için temizliğe ve maske takmaya ve sosyal mesafeyi korumaya dikkat etmemiz gerekir. Bu süreci şimdiye kadar Türkiye çok güzel bir şekilde yönetti, bütün kurumlarımız koordineli bir şekilde çalıştılar. Şanlıurfalı hemşehrilerimizin de buna çok dikkat etmesi gerekir.” diye konuştu.


Denetimlere katılan Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Devlet Coronavirus’le ile ilgili gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bizde Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak esnaflarımıza alışveriş yapılırken sosyal mesafenin korunması gerektiğini söylüyoruz. Bu kendimiz, ailemiz ve hepimiz içindir. Buna hep birlikte dikkat etmemiz gerekir.”(İLKHA)

Bu haber 3185 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü