Şanlıurfa'da esnaf dualarla kepenklerini açıyor

Şanlıurfa'da esnaflar arasındaki Ahilik kültürü yüzlerce yıldır sürdürülmeye çalışılıyor.

Şanlıurfa'da esnaf dualarla kepenklerini açıyor
13 Eylül 2021 - 14:38

Türkiye'de 13-19 Eylül tarihleri arasında "Ahilik Haftası" kutlanıyor.

Şanlıurfa, Ahilik kültürünü yaşatan şehirlerin başında geliyor.

Şanlıurfa’nın tarihi hanlar bölgesinde sabah işyerlerini açan esnaflar, bir araya gelerek dükkânlarını dualarla açıyor. Kazançlarının bereketli olmasını dileyen esnaf, borçlarını kolay ödeyebilmeleri için de temennide bulunuyor.

"Şanlıurfa, Ahilik Geleneğini yaşatan bir şehirdir"

Şanlıurfa’da Ahilik geleneğinin yaşatıldığını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Esnafımızın dükkânlarında ahilik nasihati bulunuyor. Bu nasihat aslında sadece esnafa değil, bütün insanlığa yapılmış bir nasihattir. Bugün burada esnaflarımızla birlikte duamızı yaptık esnaflarımıza hayırlı bol kazançlar diledik. Ahilik geleneğini devam ettirmelerini kardeşlik bağlarını güçlendirmelerini bir ve beraber olmalarını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Esnaf ve Sanatkârların Ahilik Hafta'sını kutlayan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, "13-19 Eylül Ahilik Haftası nedeniyle çarşı esnafımızla bir aradayız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız da esnafımızla birlikte bizlerin her zaman yanında oldu. Esnaf ve Sanatkârlarımıza Ahilik Haftası'nın hayırlı uğurlu olmasını diliyor kendilerine bol kazançlar diliyorum." dedi.

Ahilik Haftası kutlamalarına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beraberinde Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Fırıncılar Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Terziler Odası Başkanı Yasin Küçük, Kahveciler Odası Başkanı Murat Tuzlu, Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak, Kasaplar Odası Başkanı Mahmut Kemal Şimşit, Eskiciler Odası Başkanı Mehmet Ali Karadağ ve Kunduracılar Kooperatif Başkanı Aziz İşçi ile ve esnaf katıldı.  (İLKHA)



Bu haber 723 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü