Şanlıurfa'da kanser tedavisinde TARE dönemi başladı
Harran Üniversitesi Hastanesi, karaciğer tümörlerinin tedavisinde devrim niteliğindeki TARE yöntemini Şanlıurfa'da ilk kez uygulayarak, hastaların şehir dışına gitme zorunluluğunu ortadan kaldırdı.
Editör: Siverek Gençlik
24 Nisan 2025 - 16:27
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, bölge halkına umut veren önemli bir sağlık hizmetini hayata geçirdi. İleri düzey karaciğer kanseri tedavisinde kullanılan Transarteryel Radyoembolizasyon (TARE) yöntemi, artık Şanlıurfa'da da uygulanmaya başlandı. Radyoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Osman Dere'nin verdiği bilgilere göre, bu yenilikçi tedavi sayesinde anjiyografi yöntemiyle karaciğer tümörlerini besleyen damarlara radyoaktif mikroküreler doğrudan ulaştırılıyor. Bu sayede tümör dokusuna yüksek dozda radyasyon verilirken, sağlıklı karaciğer dokusu korunuyor.
Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Yılmaztekin, TARE tedavisinin genel anestezi veya cerrahi bir müdahale gerektirmediğini vurguladı. Hastaların işlem sonrası kısa sürede taburcu olabildiğini belirten Yılmaztekin, bu hedef odaklı tedavinin sağlıklı dokulara zarar vermemesinin büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.
Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise bu önemli gelişmeyle ilgili olarak, Şanlıurfalı hastaların artık tedavi için büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklarını müjdeledi. Kırhan, hastanelerinin bölge halkına en güncel ve etkili tedavi yöntemlerini sunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Bu gelişme, Şanlıurfa için hedefe yönelik kanser tedavisinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.
www.siverekgenclik.com







FACEBOOK YORUMLAR