Şanlıurfa'da Ödüllü Siyer Yarışması'na 27 bin 650 kişi başvurdu

Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek olan Siyer Yarışması ile ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, yarışmaya 27 bin 650 kişi başvurduğunu belirterek yarışmayla ilgili uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa'da Ödüllü Siyer Yarışması'na 27 bin 650 kişi başvurdu
11 Şubat 2022 - 17:35

Peygamber Sevdalıları Vakfı, her sene olduğu bu senede 13 Şubat 2022 tarihinde Türkiye genelinde 4 kategoride Ödüllü Siyer Yarışması düzenleyecek.

Yarışmaya katılacaklara 1. ve 2. kategoride 60 soru, 3. ve 4. kategoride ise 75 soru sorulacak. Yarışma için ayrılan süre ise 90 dakika şeklinde belirlendi.

Bu pazar gerçekleştirilecek olan ödüllü Siyer Yarışması, Türkiye genelinde 337 merkezde ve binlerce noktada yapılacak.

13 Şubat Pazar günü saat 11.00'de yapılacak olan sınava girecek adayların yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile sınava girecekleri okullarda hazır bulunması gerekiyor.

Şanlıurfa'da 160 okulda sınav yapılacağını ifade eden Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Bölge Koordinatörü İbrahim Halil Göven, yarışmaya Şanlıurfa'dan katılım sayısının 27 bin 650 kişi olduğunu belirtti.

"Türkiye geneli ödüllü Siyer yarışması düzenliyoruz"

Bu yıl 11. Siyer Yarışması'nı düzenleyeceklerini vurgulayan Göven, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak birçok etkinliğin yanı sıra 2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Türkiye geneli ödüllü Siyer Yarışması düzenliyoruz. Bu yıl da 77 il merkezi ve 260 ilçe olmak üzere 337 merkez ve binlerce noktada 'Onu oku, O'nu yaşa' temalı ödüllü Siyer yarışmasının 11'incisini düzenliyoruz." dedi.

"Siyer yarışmamıza katılacak bütün kardeşlerimize başarılar diliyorum"

Yarışmanın en büyük amacının Peygamber Efendimizin hayatının okunması ve yaşanması olduğuna dikkat çeken Göven, "Siyer Yarışması düzenlememizin en büyük amacı; Peygamber Efendimizin hayatının okunması ve yaşanmasıdır. 'O'nu oku, O'nu yaşa' temalı Siyer yarışmamıza katılacak bütün kardeşlerimize başarılar diliyorum. Sınava kayıt olan bütün gönüllü kardeşlerimize SMS gönderildi ve gönderilmeye devam ediyor. Sınav yerini öğrenmek isteyenler https://www.peygambersevdalilari.com/ üzerinden öğrenebilirler." ifadelerini kullandı.

"Şanlıurfa'da yarışmaya 27 bin 650 kişi başvurdu"

Şanlıurfa olarak 160 okulda Siyer Yarışması düzenleyeceklerini vurgulayan Göven, "Yarışmaya Şanlıurfa'dan katılım sayısı net 27 bin 650'dir. Kayıt yapan kardeşlerimizi yarışmaya bekliyoruz. Bu kadar kişinin Siyer okunmasına vesile olundu. Şanlıurfa olarak toplam 160 okulda Siyer Yarışması gerçekleştireceğiz. Sınavda gönüllü olarak görev alan kardeşlerime şimdiden teşekkür ediyorum. Siyer Yarışması için alanda çalışan kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Büyük bir emek sarf ettiler. 13 Şubat Pazar günü saat 11.00'de inşallah hayırlı bir şekilde Siyer yarışmasını güzel bir şekilde taçlandırırız." diye konuştu.

"Sınav 13 Şubat Pazar günü saat 11.00'de yapılacak"

Sınava girecek adayların dikkat etmesi hususlar ile ilgili bilgi veren Göven, "Sınava girecek öğrencilerimizin, gençlerimizin ve velilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar var. Sınava girecek adaylar, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile sınava girecekleri okullarda hazır bulunsunlar. Sınav 13 Şubat Pazar günü saat 11.00'de yapılacak. Velilerimizin de bu konuda duyarlı olması ve çocuklarını sınava girecek okullara getirmeleri önemlidir. Çocuklar, Peygamber Efendimiz'in hayatını defalarca okudular. Kitabı 8-9 kere okuyanlar var. Çocuklarımızın emeklerinin boşa gitmemesi için velilerimizin bu konunun üzerinde durmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


Bu haber 937 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması