Şanlıurfa'daki alimlerden Coronavirus aşısı olun çağrısı

Coronavirus salgınında Türkiye’nin en yüksek riskli illeri arasında bulunan ve aşılamada nüfusa oranla en az aşı yaptıran il olan Şanlıurfa’da yaşayan İslam âlimleri, halka aşı olma çağrısında bulundu.

Şanlıurfa'daki alimlerden Coronavirus aşısı olun çağrısı
25 Ağustos 2021 - 15:31
Türkiye genelinde Coronavirus salgınına karşı en az 1 doz aşı yaptıran 18 yaş ve üstü nüfusun aşılanma ortalaması yüzde 75,16’ya ulaşırken, Şanlıurfa yüzde 53,1 aşılanma oranıyla, yüksek riskli kırmızı kategorideki son ve tek il oldu.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde sağlık teşkilatı, güvenlik birimleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının aşılanma oranını yükseltmeye yönelik çabalara bir destek de Şanlıurfa’da yaşayan İslam âlimlerinden geldi.

Şanlıurfa’da farklı Kur’an kursları ve eğitim merkezlerinde görev yapan, hayatlarını İslami ilimlere vakfetmiş İslam alimleri, koronavirüs salgınını önlemeye yönelik dünya çapında kabul gören en önemli tedbirin aşı olduğunu, genel kabul gören bu tedbire uymanın ise tüm Müslümanlar için vacip hükmünde olduğunu söylediler.

Salgın hastalıklarla mücadele, tedbir, tedavi, kendini ve topluma koruma hususunu Kur’an hükümleri ve Hz. Peygamber’in hadisleriyle değerlendiren İslam âlimleri İzzeddin Aksan, Salih Turgut, Bahaddin Parlakçı ve Ahmet Demirdöğen, aşı olmayanların başkalarının hayatını da riske atması nedeniyle büyük vebal altına girdiklerini söylediler.

Haber Merkezi

 

Bu haber 665 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...