Şanlıurfa'daki deprem kaç büyüklüğünde meydana geldi?

Şanlıurfa’da bugün 21.43’te meydana gelen depremin ardından AFAD ve Boğaziçi Kandilli Rasathanesi’nin depremin merkez üssü ve şiddeti ile ilgili farklı bilgi verilmesi soru işaretlerine neden oldu.

Şanlıurfa'daki deprem kaç büyüklüğünde meydana geldi?
16 Aralık 2020 - 20:10

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan (AFAD) tarafından yapılan açıklamada merkez üssü Haliliye ilçesi olan 2,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 7,4 km. derinliğinde oldu.


Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Karaköprü ilçesi, depremin büyüklüğünü 2,4 olarak duyurdu. Depremin yerin 9,2 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.


Depremin 2,2 büyüklüğünde olmasına rağmen vatandaşlar arasında bu denli paniğe neden olması ve deprem anında patlama sesi gibi bir gürültünün duyulması şaşkınlığa neden oldu.


Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panikle sokaklara dökülürken, "Tugay’da patlama oldu" dedikodusu bir anda kulaktan kulağa yayılmaya başladı.


Şanlıurfa Valiliği, depremde can ve mal kaybının yaşanmadığını açıkladı.


 “Herhangi bir olumsuz durum yok”


 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından depremle ilgili yaptığı açıklamada, “İlimiz Karaköprü ilçe merkezli meydana gelen 2,4 şiddetindeki #deprem nedeniyle, AFAD İl Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucunda tespit edilen herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.


Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat tarafından yapılan açıklamada, “Şanlıurfa'mızda yaşanan deprem nedeni ile tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim bizleri afetlerden muhafaza eylesin inşallah.” dedi.


 “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”


 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş tarafından yapılan açıklamada, “Karaköprü ilçemizde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin inşallah.” İfadelerini kullandı.


 Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili tarafından yapılan açıklamada ise “Geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun İnşallah. Beyaz Masa hattımıza herhangi bir olumsuzluk iletilmemiştir.”


 www.siverekgenclik.com

Bu haber 4817 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor