Şanlıurfa'dan Gazze direnişine tam destek

İHH Şanlıurfa Temsilciliği tarafından organize edilen "Gazze Direnişine Tam Destek" programına katılan binlerce kişi Siyonist işgalcilere lanet okudu.

Şanlıurfa'dan Gazze direnişine tam destek
10 Ekim 2023 - 10:19
İHH Şanlıurfa Temsilciliği tarafından Balıklıgöl Platosunda düzenlenen  "Gazze Direnişine Tam Destek" programına âlimler, kanaat önderleri ve Urfa'da yaşayan muhacirler katıldı.

Program, Şeyh İzzeddin Aksan kıldırdığı gıyabi cenaze namazı ile başladı.

Akabinde İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila basın açıklaması yaptı, daha sonra Seyda Molla Salih Turgut, Suriyeli Âlim Şeyh Muhammed Zekeriya el Mesud, Filistinli Yazar Dr.Ömer Ramazan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Acar, HÜDAPAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ve Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu’nun yaptıkları kısa konuşmalarla devam etti.


Şanlıurfa'dan Gazze direnişine tam destek
Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolun’un kapanış duasından sonra da kalabalık kısa bir süre yürüyüş yapıp Filistin direnişine destek sloganları attı.

İHH İl Temsilcisi Behçet Atila; Gazze’nin çok ağır bir bombardıman altında olduğunu, çok sayıda sivilin şehit olduğunu belirtti ve Gazze için Acil Yardım kampanyası da başlattığını söyleyerek katılımcılardan eylemleri sürdürmelerini ve başlattığı kampanyaya da destek vermelerini istedi.

İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila’nın yaptığı basın açıklaması şöyle;

"Yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli şehit edildi. Çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı. Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi.  Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar.

İsrail bölgede bulunan bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik bir yakınlaşma kurarak kendine bir koruma kalkanı oluşturmaya çalıştı. Aynı zamanda da Cenin’de, Filistin kamplarında, Nablus’ta ve Gazze’de çok sayıda katliam gerçekleştirdi.

75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, Siyonist İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan tüm kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor.



Siyonist İsrail, kurulduğu 1948’den beri, bütün dünyanın gözü önünde masum çocukları öldürmeye, kadınları kurşunlamaya, devam etti ve ediyor.

Dün geceden beri maalesef Gazze’yi yine çok yoğun bir bombardıman altında tutuyor. Çok sayıda sivil katledildi ve evler, binalar adeta yerle bir edilmiş durumda. Maalesef ağır bombardıman ve katliam an itibarıyla da devam etmektedir.

Bizler yaşanan tüm süreçlerde şunu net bir şekilde gördük; yeryüzünde bozgunculuk görevini üstlenmiş olan İsrail, hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi. İsrail, her zaman istikrarın ve barışın karşısında düşmanca bir tutum sergiledi ve sergiliyor.

Ey Müslümanlar ve vicdan sahipleri, şimdi İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı. Meydanları, alanları boş bırakmayalım, eldeki tüm imkânlarla Mescidi Aksa ve Kudüs’ü savunanlarının yanında olalım. Mescidi Aksa ve Kudüs’ü savunanların yanında olmak onur, şeref ve izzettir.



İsrail’in başlattığı ve yaktığı bu ateş kendisini yakacak bir ateş olacaktır.  Bugünlerde yaşanan olaylar, neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren siyonist rejimin uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı şerefli ve izzetli bir başkaldırıdır. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan, peygamberler şehrinden, Şanlıurfa’dan desteklerimizi, dualarımızı ve selamlarımızı gönderiyoruz. Direnişi meydanlarda, ayakta, saygıyla ve dua ile selamlıyoruz. Allah sizleri korusun ve muzaffer eylesin.

Bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına her zaman ki gibi karşı çıkıyor, Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı bu hukuksuz adımlarını, işgalini, saldırılarını ve barbarlıklarını durdurmaya çağırıyoruz.

Ey Müslümanlar, Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin ve Mescidi Aksa özgür oluncaya kadar meydanları boş bırakmayacak, her alanda meşru mücadelemizi tüm imkânlarımız ve gücümüzle sürdüreceğiz inşallah.

Ve yine hemen hemen her gün çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden ve adeta hareket halindeki tüm canlıları bombalanan Bilad-ı Şam, Suriye, İdlib halkının yanın da yanındayız, Bombalayan zalimleri en sert şekilde kınıyor ve zalimler için yaşasın cehennem diyoruz.

İki gün önce kardeş ülke Afganistan’ın Herat vilayetinde meydana gelen depremde şu ana kadar 3.000’e yakın kardeşimiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Kardeş Afganistan’a başsağlığı diliyoruz. Kardeş Afganistan halkının acılarını paylaşıyor ve yanlarında olduğumuzu da bir kez daha deklare ediyoruz." dedi

GAPGündemi.com

 
Bu haber 449 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti