Şanlıurfa halkı toplu taşımada sefer sayısının artırılmasını istiyor

Okulların açılmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarında oluşan yoğunluğa tepki gösteren halk, otobüs ve sefer sayılarının artırılması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa halkı toplu taşımada sefer sayısının artırılmasını istiyor
15 Eylül 2022 - 17:46
Şanlıurfalılar, saatlerce beklediği otobüsün dolu olmasından yakınarak toplu taşımada sefer sayılarının artırılmasını talep etti.

Şanlıurfa'ya yeni getirilen otobüslerin sadece şehir içi ulaşımda kullanıldığını söyleyen vatandaşlar, toplu taşımanın her bölgeye hizmet vermesi gerektiğini dile getirdi.

"Sefer sayıları yeterli olmuyor"

Toplu taşımada sefer sayılarının yetersiz olduğunu belirten Safiye Azra Yıldız, "Sefer sayıları yeterli olmuyor. Servis ücretleri düşürülebilir. İnsanlar daha çok otobüslere yönelmeye başladı. Bazen iş çıkışlarında zorlanıyoruz. İşe gidiş ve gelişlerde baya otobüsü bekliyorum.  En azından işe ve okula gidiş geliş saatlerinde seferler biraz daha artırılabilir. Yetkililer sefer sayılarını artırsın." dedi.

"Yoğunluğu azaltmak için hatlar daha genişletilebilir"

Belediyenin konser gibi etkinliklere ayıracağı bütçeyi toplu taşımaya ayırabileceğine dikkat çeken Fatih Murat Zengin, "Belediye gereksiz harcamaları azaltıp daha fazla araçla daha çok yolcunun yolculuk yapabileceği araçlar çıkarabilir. Geçenlerde bir konser yapıldı. Bu tarz konserlere harcanan paralar otobüs ve trambüs çalışması için kullanılabilirdi. Her yıl belli bir miktarda otobüs kart yenileme ücreti alınıyor. Öğrenciler için bu ücret alınmayabilir. Yoğunluğu azaltmak için hatlar daha genişletilebilir veya sefer sayıları artırılabilir. Böylelikle Urfa'daki ulaşım sorunu rahatlayabilir. Gereksiz harcamalar ortadan kaldırılarak daha güzel ve iyi şeyler yapılabilir. Konserlerin Urfa'ya ne gibi bir katkısı oluyor? Bu tarz şeylere harcamalar yapılacağına otobüs sefer sayıları artırılabilir. Ulaşım ücretleri azaltılabilir ve öğrenciler için kaldırılabilir. Trambüs çalışması yapılarak trafik ve yoğunluğu azaltılabilir. İnsanların tıka basa şeklinde yolculuk yapmak yerine daha rahat bir şekilde yolculuk yapılabilir." ifadelerini kullandı.

"Otobüs seferleri hiçbir şekilde yeterli değil"

Bazı otobüs hatlarının gecikmeli gelmesinden şikayetçi olduğunu söyleyen Erol Uludağ, "Bazı otobüs hatları gecikmeli geldiği için insanlar neredeyse üst üste binecek hale geliyor. Yetkililer bu duruma el atmalı. Otobüs seferleri hiçbir şekilde yeterli değil. Daha önce bu konuyu konuştuğumuz şoför arkadaş da bu konuda çok muzdarip olduğunu söyledi. Sefer sayılarının daha da artması gerekiyor. Çünkü öğrenci, işçi ve hastanelere giden vatandaşlarımız mevcuttur. Yetkililerden temennimiz sefer sayılarının artmasıdır." şeklinde konuştu.

"Ücret ödüyoruz ama ayakta yolculuk yapıyoruz"

Yetkililerin toplu taşımada öğrenciler için bir çalışma yapması gerektiğini belirten Mustafa Şenbayram, "Toplu taşıma çok kalabalıktır. Yeni gelen toplu taşıma araçları da sadece çarşı için kullanılıyor. Urfa'da toplu taşıma hep çarşıya çalışıyor. Kenar mahalleler için hiçbir şey yapılmıyor. Ücret ödüyoruz ama ayakta yolculuk yapıyoruz. Otobüs boş olduğu halde bazı şoförler yolcuları almakta çekiniyor. Öğrencilere toplu taşıma konusunda hiçbir destek yok. Yaşlılara yer verilmiyor. Sefer sayıları yetersizdir. Büyükşehir Belediye Başkanından toplu taşıma yönünde düzenleme yapmasını bekliyoruz." diye konuştu.

"Toplu taşımadaki sefer sayısı yetersizdir"

Toplu taşımadaki sefer sayısının az olduğundan dolayı otobüslerde yer olmadığını ifade eden Azad Erol, "Otobüs duraklarında çok beliyoruz. Otobüsler sürekli doluyor. Toplu taşımada klimayı açmıyorlar. Urfa sıcağında otobüsün içi adeta kaynıyor. Para verdiğimiz halde koltuklara oturamıyoruz. Örneğin otobüse 20 yolcu alınması gerekirken 40 yolcu alınıyor. Toplu taşımdaki yoğunluk sorun oluyor. Ayakta yolculuk yapmak zorunda değiliz. Toplu taşımadaki sefer sayısı yetersizdir. Sefer sayıları artırılmalı. Saatlerce beklediğimiz otobüs dolu geliyor. Otobüslerde sıkışıyoruz. Urfa'ya gelen yeni otobüsler çarşı için geldi. Yeni otobüslerin her yere sefer düzenlemesi gerekir." dedi.

"Halk toplu taşımada mağdur oluyor"

Toplu taşımadaki yoğunluğa tepki gösteren Ömer Demirkol, "Otobüsler yetersiz, yollar bozuk. Otobüsler toplama merkezinden diğer yerlere gidiyor. Daha önce toplu taşımada bu kadar yoğunluk yoktu. Halk toplu taşımada mağdur oluyor. Ulaşım sağlanmıyor." ifadelerini kullandı.

"Otobüsler çiftli gelse toplu yoğunluk azalır"

Ömer İplikçioğlu ise "Otobüsler sabah ve akşam saatlerinde tek tek geleceğine çiftli gelse toplu taşımadaki yoğunluk azalır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber 447 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor