Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Ekşioğlu: Ramazan ayına günahlardan arınmış gönüllerle girelim

Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Osman Ekşioğlu, Berat Gecesi'nin kullara affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırdığını ifade etti.

Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Ekşioğlu: Ramazan ayına günahlardan arınmış gönüllerle girelim
17 Mart 2022 - 13:09
Berat Gecesi münasebiyle İLKHA aracılığıyla bir mesaj yayımlayan Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Osman Ekşioğlu, tüm Müslümanların Berat Gecesi'ni tebrik etti.

Ekşioğlu, Berat Gecesi'nın insanın ruhuna ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan uzaklaşmak için bir fırsat olduğunu ifade etti.

"Berat, her türlü insana yakışmayan söz, tutum davranışlardan berat etmek için eşşiz bir fırsattır"

Berat Gecesi'nin önemine değinen Ekşioğlu, Dini geleneğimizde af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat Gecesi'ni Cenab-ı Hakk'ın lütuf ve inayetiyle İnşallah hep birlikte bugün idrak etmiş olacağız. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuru ile hata suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan 'berat etmek' için eşsiz bir fırsattır." şeklinde konuştu.

"Berat, Müslümanları Rabbimizle taat ve itaat zeminde buluşturan bir yakınlaşmadır"

Berat Gecesi'nin Müslümanları Ramazan ayına hazırladığına işaret eden Ekşioğlu, "Kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeden Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan, diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran, Rabbimizle taat ve itaat zeminde buluşturan bir yakınlaşmadır. Berat Gecesi'ni idrak eden herkes, yüce Allah'ın Kur'an'ı Kerim'deki de ki 'Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin; çünkü Allah bütün günahları bağışlar, şüphesiz ki o çok bağışlayan, çok esirgeyendir.' müjdesinin farkına vararak sevgili Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellemin), 'Allah'ım azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum.' şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir." diye konuştu.

Ekşioğlu açıklamasını şu temenni ve dualarla sonlandırdı:

"Bu duygu ve düşünce başta aziz milletimiz olmak üzere Şanlıurfalı kardeşlerimin ve tüm İslam aleminin Berat Gecesi'ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan beri olmasını diliyor; Ramazan ayına günah yüklerimizden arınmış gönüllerle berat etmiş olarak gidebilmeyi Yüce Allah'tan niyaz ediyorum." (İLKHA)

 

Bu haber 368 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım