Şanlıurfa'daki un fiyatlarıyla ilgili iddia!

Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya, Şanlıurfa’da 200 TL’den satılması gereken un çuvallarının 300 ile 350 TL arasında satıldığını ifade etti.

Şanlıurfa'daki un fiyatlarıyla ilgili iddia!
17 Mart 2022 - 13:12
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da ekmeğe 50 kuruş zam yapıldı. 2 TL olan tırnaklı ekmeğinin fiyatı 2 TL 50 kuruşa çıkınca tepkiler de gecikmedi.

Yapılan zam hem fırıncı esnafını hem de vatandaşın tepkisine neden olurken Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya ilginç bir iddia ortaya attı.

Ortakaya, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden maksimum 200 TL’den un satacağını taahhüt edip, ucuz buğday alan Şanlıurfa’daki 5 un fabrikasının unları ucuz satmadığını ileri sürdü.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ortakaya, şu ifadelere yer verdi.

“Ş.Urfa TMO'dan ucuz buğday alan un fabrikaları torbasını 200 TL'ye satacağını taahhüt etmesine rağmen iddiaya göre bayilere 300 ve 350 TL arasında satıyor. Bayiler de kâr koyup fırınlara satınca ekmek zamı da kaçınılmaz oluyor. İrsaliyeye yazılan ile kesilen fatura ayrı!” 

Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya paylaşımının devamında ise eş zamanlı denetim yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi.

“Biri Viranşehir olmak üzere Şanlıurfa'da 5 tane un fabrikası var. Fabrikalar ve bayiler eş zamanlı denetlenmeli. İrsaliye ve faturalar karşılaştırılmalı...!”

Bu haber 1177 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x