Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl kar ile güzelleşti

Şanlıurfa'da etkili olan kar yağışının ardından kentin simgesi olarak kabul edilen "Balıklıgöl"de her taraf beyaza büründü.

Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl kar ile güzelleşti
19 Ocak 2022 - 17:18

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı, şehrin simgelerinden olan Balıklıgöl yerleşkesini beyaz örtüyle kapladı.

Kar yağışı ile beraber kentin tarihi mekanları kartpostallık görüntülere şahitlik etti.

Kar yağışını fırsat bilen Şanlıurfalılar, kartopu oynayarak kardan adam yaparken, kimi vatandaşlar ise karda fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Şanlıurfa'ya uzun bir aradan sonra kar yağdığını ifade eden Şanlıurfa halkı, mutluluklarını İLKHA ile paylaştı.



"Kar yağmasını sevinçle karşıladık"

Şanlıurfa'ya uzun bir zamanın ardından sonra kar yağdığını ifade eden Mehmet Açma, "Urfa'ya kar yağması çok güzel oldu. Hatırladığım kadarıyla Urfa'ya en son 90'lı yıllarda böyle bir kar yağmıştı. Kar, Urfa'yı daha güzel bir ortama kavuşturdu. Kar yağması ile Coronavirus hastalığından kurtulmayı umuyoruz. Urfa'ya daha önce kar yağardı; ama böyle bir karı ilk defa görüyoruz. Kar yağmasını sevinçle karşıladık. İleride de bu şekilde kar yağmasını bekliyoruz." dedi.

"Urfa, kara özlem duyan bir şehir"

Kar yağışı ile beraber Şanlıurfa'nın çok güzel bir görüntüye büründüğünü belirten Tolga Çarşı, "Şanlıurfa'ya uzun bir aradan sonra ilk defa kar yağdı. Urfa'ya yerleştiğimden beri kar yağışını 3 defa gördüm. Bu şekilde bir kar yağışını ilk defa görüyorum. Urfa, kara özlem duyan bir şehir. Kar ile beraber Şanlıurfa çok güzel bir görüntüye bürünüyor. Urfa, normalde çok sıcak bir şehirdir." diye konuştu.

"Kar yağışı ile beraber okullar tatil oldu"

Kar yağışını fırsat bilerek Balıklıgöl'de arkadaşı ile beraber kartopu oynadığını söyleyen Mehmet Şükrü Siverekli, "Urfa'ya kar yağması çok güzel oldu. Uzun bir aradan sonra kar yağması ile beraber soğuğu hissettik. Kar yağışı ile beraber okullar tatil oldu. Şanlıurfa'nın yazları aşırı sıcak geçiyor. Arkadaşımla beraber Balıklıgöl'e gelip kartopu oynadım." şeklinde konuştu.

Kar yağışı ile esnafın dükkan kapattığını ifade eden Ahmet Çiftçi, "Urfa'ya uzun bir aradan sonra kar yağması gayet güzel oldu. Kar yağışından dolayı esnaflar olarak dükkânları kapattık. Kar nedeniyle işlerimiz bugün kesattır." dedi.

"Uzun zamandır da kar yağmıyordu"

Şanlıurfa'nın genelde sıcak bir il olduğunu vurgulayan Suphi Demir, "Kar yağdığı için mutluyuz. Kar ile oynamak eğlencelidir. Hava çok soğuktur. Memleketimiz sıcak. Uzun zamandır da kar yağmıyordu." ifadelerini kullandı.

"Uzun zamandır kar yağışı görmemiştik"

Karın yağdığını görünce heyecanlandığını söyleyen Ercan Daylan, "Kar yağışını görünce çok mutlu olduk. Sıcak bir il olmasından dolayı Urfa'da karı görmedik. Kar olmasından dolayı heyecanlıyız. Uzun zamandır kar yağışı görmemiştik." dedi.

Ömer Demir ve Enes Kiriş ise Şanlıurfa'ya kar yağmasından mutlu olduğunu ifade etti. (İLKHA)

 
Bu haber 1274 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi