Şanlıurfa Şehir Hastanesi ihalesinde yolsuzluk iddiası

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Şanlıurfa Şehir Hastanesi ihalesinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi ihalesinde yolsuzluk iddiası
05 Nisan 2021 - 15:22

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Şanlıurfa Şehir Hastanesi ihalesi AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen YDA Şirketine pazarlık usulü ve gizli verildiğini ileri süren Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti. HKP avukatları, ihalelerin 4734 sayılı Kamu İhale Yasasına uygun olarak rekabet ortamı yaratılmadan, gerekli duyurular yapılmadan, kapalı kapılar ardında “pazarlık usulü” ile verilmesiyle, projenin yandaş şirketlere aktarıldığını ve kamunun zarara uğratıldığını savunarak yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

“İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA” İDDİASI

 

HKP avukatları; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kamu İhale Kurumu Başkanı Hamdi Güleç, YDA İnşaat Şirketi Sahibi Hüseyin Arslan hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları yetkililerin, “2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 85’inci maddesini ihlal”, “4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 17 ve 60’ıncı maddelerini ihlal”, “İhaleye Fesat Karıştırma”, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Temel millî yararlara karşı faaliyette bulunma” suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

 

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, Şanlıurfa Şehir Hastanesi Projesi’nde rekabet koşulları oluşturulmadan, kapalı kapılar arkasında gizli kapaklı yöntemlerle, özel olarak davet edilen AK Parti yandaşı şirketlere verildiği iddia edildi.

 

“HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDEN FİRMALAR”

 

Dilekçenin devamında, “Öyle ki, Antalya Şehir Hastanesi projesini alan Kolin’in; dünyada en çok kamu ihalesi alan beşinci şirket olduğu açıklanmaktadır. Diğer yandan Kolin İnşaat’la birlikte Limak, Cengiz, Kalyon ve MNG; AK Partinin iktidarının koruyup kolladığı, yüzlerce milyarlık kamu projelerinin hiçbir kurala uyulmadan devredildiği ve böylece oluşturulan haksız rekabet koşullarında haksız kazançlar elde eden firmalardır. Şanlıurfa Şehir Hastanesi projesi de YDA şirketine verilmiştir” denildi.

 

Haber Merkezi

Bu haber 2689 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması