Şanlıurfa Valiliği: Cumhuriyet Gazetesi yazarının iddiası gerçeği yansıtmıyor

Şanlıurfa Valiliği, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun 14 Haziran 2018 tarihinde Suruç ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili iddialarına cevap verdi.

Şanlıurfa Valiliği: Cumhuriyet Gazetesi yazarının iddiası gerçeği yansıtmıyor
22 Kasım 2021 - 13:04
Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu, "Devlet mi kazanacak çapulcular mı?" isimli bugünkü köşe yazısında 14 Haziran 2018 tarihinde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan olayla ilgili iddiada bulundu.

Terkoğlu yazısında "Yazımda Urfa Valisi Abdullah Erin’in de hadiseler nedeniyle rahatsız olduğunu, Cumhurbaşkanı'yla konuşup 'görevden affını' istediğini söylemiştim." dedi.

Şanlıurfa Valiliği yayımladığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi yazarı Terkoğlu'nun iddialarını yalanladı.

Söz konusu açıklamada, "Bugün bir gazetede yer alan 'Devlet mi kazanacak, çapulcular mı?' başlıklı köşe yazısı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur: İlimiz Suruç ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve dört kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp 'görevden affımı' istediğim yönündeki ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup, Sayın Cumhurbaşkanımızla bu meyanda bir görüşmem olmamıştır.Söz konusu olayla ilgili başlatılan adli süreç ise halen devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. " dedi. (İLKHA)

Bu haber 692 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu