Şanlıurfalı Yazar Sarmış: "Siverek il olmayı hak ediyor"

Şanlıurfalı Eğitimci Yazar Mehmet Sarmış, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Siverek'in il olmayı hak ettiğini ifade etti.

Şanlıurfalı Yazar Sarmış: "Siverek il olmayı hak ediyor"
23 Haziran 2021 - 18:50
Osmanlı döneminde mutasarrıflık (Sancaklık) yapan Siverek, Milli mücadelede ve Urfa'nın kurtuluşunda çok büyük kahramanlıklar gösterdiği için 1923 yılında vilayet yapıldı.

Siverek daha sonra 1926 yılında Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile ilçe yapılarak cezalandırıldı.

Siverekliler, o kara günden günümüze, Siverek'in il hakkının iade edilmesi için mücadele ediyor. Bunun içinde 1990 yılında bir grup Siverek sevdalısı tarafından  "Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği" kuruldu. Başkanlığını Koçali Aymaz'ın yaptığı dernek, birçok platformda Siverek'in il olması ve kalkınması konusunu dile getirdi.

Siverek halkı ilçe yapıldığı o günden bu güne bir türlü hak ettiği muameleyi bulamadı.  Şanlıurfa'nın büyükşehir yapılması ile birlikte Siverek tamamen birçok yönüyle geri bırakıldı. Şu an içme suyu ihtiyacını karşılamaktan aciz bir duruma düşürüldü.

Şanlıurfa'da yaşayan Eğitimci Yazar Mehmet Sarmış,  sosyal medya hesabı üzerinden Sivereklilerin yarasına parmak bastı.



"Siverek il olmayı hak ediyor"

Sarmış, "Dün Diyarbakır'dan dönerken ufak bir alışveriş için Siverek'e de uğradık. Yıllar önce 'Siverek İl Olmalı mı?' başlıklı bir yazı yazmıştım. Yine aklıma geldi. Aradan geçen yıllarla beraber Siverek daha da büyümüş ve gelişmişti. Benim düşüncem de pekişti. Sadece geniş coğrafyası ve büyük nüfusu dolayısıyla değil, sahip olduğu birçok özellikleri dolayısıyla da Siverek il olmayı hak ediyor. Ömrünü bu ideale adamış olan 'Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği' Onursal Başkanı Koçali Aymaz'a selam olsun. İnşallah hayatta iken bu idealine kavuşur." ifadelerini kullandı.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 1230 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor