Şenateş'ten Aile Destek Yardımı açıklaması

Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş'ten Aile destek yardımı açıklaması

Şenateş'ten Aile Destek Yardımı açıklaması
02 Ağustos 2023 - 09:05
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır.

Haziran 2023 taihinde süresi biten Türkiye Aile Destek proğramı Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın takdiri ile 2. bir 12 aylık destek olarak devam edecektir.

Yardımın devamı ile ilgili hiç bir ailemizin hiç bir kamu kurumuna başvurmasına gerek yoktur. Yardımlar otomotik olarak devam edecektir. son hafta da e devlet üzerinde iptal edilmiş gibi görünen 6 bin 200 ailemizin hiç bişey yapmasına ve hiç bir kuruma gitmesine gerek yoktur.

Türkiye Aile Destek proğramı için de ailelerimizin Siverek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmelerine gerek yoktur. e devlet sistaminde iptali görünen Türkiye Aile Destek proğramları sosyal yardımlaşma müdürlüğü tarafından tekrardan sisteme yüklemeye başlandı.
Bu haber 618 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım