Siverek'te yaz okulu öğrencileri hem eğleniyor hem öğreniyor

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siverek temsilciliğince kentte açılan yaz okulu kursunda 3 bin öğrenci eğitim görüyor.

Siverek'te yaz okulu öğrencileri hem eğleniyor hem öğreniyor
02 Ağustos 2023 - 10:51
Farklı mahallelerdeki 11 okulda açılan yaz okulu kursunda öğrencilere, Matematik, Fen Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Türkçe, Beden Eğitimi, Siyer ve Ahlak Bilgisi gibi dersler veriliyor.
Temel derslerin yanı sıra voleybol, futbol ve yüzme gibi kurslarla öğrencilerin sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirmesi hedefleniyor.

TÜGVA Siverek Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, “Her sene yaz tatilinde olduğu gibi bu senede yaz okulu kursumuzu açtık. Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi ve Siverek Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Geçen sene 6 okulda yaz okulu kursu açmıştık bu senede veli ve öğrencilerden gelen talep üzerine 11 okulda kurs vermekteyiz. Amacımız çocuklarımızın daha iyi bir şekilde yetişmelerine olanak sağlamak.” ifadelerine yer verildi.

- TÜGVA’da hem sportif hem kültürel faaliyetler yapılıyor

3 bin öğrenciyle birebir ilgilenildiğine değinilen açıklamada, “Öğrenciler, yaz okulunda gördükleri temel dersler sayesinde okul dönemine hazırlık yapabiliyor. Öte yandan yapılan sportif ve kültürel faaliyetlerle de öğrencilerin yaz tatilinde stres atmalarını hedefliyoruz. Açılan futbol, voleybol, resim, gitar, bağlama kurslarıyla yaz okulunu eğlenceli hale getiriyoruz. Bir çocuğun elinden tutup sokaktan kurtarabilmişsek ne mutlu bize. Ayrıca bu hizmetlerle çocukların kalbine dokunmamızı sağlayan paydaşlarımıza teşekkür ederiz.”

- 500 kız öğrenci ücretsiz yüzme öğreniyor

500 kız öğrenciye yüzme kursu verildiği de yer alan açıklamada, “Bölgemizde kız çocuklarının yüzmeyi öğrenebileceği herhangi bir yer yok ve bölgemiz yaz aylarında boğulma vakalarının en fazla yaşandığı yerlerden biri. Bu nedenle kız çocuklarına yönelik açtığımız yüzme kursu sayesinde hem boğulma vakalarının önüne geçebileceğiz hem de kız çocuklarımızın yüzme öğrenme isteklerine cevap vermiş olacağız. TÜGVA Siverek olarak şu an 6 profesyonel yüzücü ile 500 kız öğrenciye ücretsiz yüzme kursu vermekteyiz.”

Öğrencilerden Emine Kış, “Çevremdeki arkadaşlarım TÜGVA’da yaz okulu kursu olduğunu söyledi ve bende kaydoldum. Kurslarda gitar, resim dersi alıyoruz ve yüzmeye gidiyoruz. Gitar çalmayı çok seviyorum öğretmenlerim çok güzel gitar dersi veriyor. Buna vesile olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

8’inci sınıf öğrencilerden Ruken Sulak, voleybol oynayarak stres attığını ve bu imkanları sağlayan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür ettiğini söyledi.
Bu haber 471 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım