ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Siverek Aile Birliğini Koruma ve Güçlendirme Derneği “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” münasebetiyle yayımladığı mesajında kadın, erkek hatta hayvanlara yönelik şiddetin bile asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ
25 Kasım 2013 - 12:31





Siverek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Siverek Aile Birliğini Koruma ve Güçlendirme Derneği, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Dernek Başkanı Remziye Kışlar tarafından yayımlanan mesajda, aile içinde ortaya çıkan öfke ve saldırganlığın çeşitli nedenleri olduğu belirtilerek, “Bunların başında; psikiyatrik bozukluklar, sosyal desteğin olmayışı, alkol ve madde bağımlılığı, yetişkinlerin küçük yaşlarda istismara uğramış olmaları, babaların aile içinde kontrol ve hâkimiyet sağlamak için baskın olması, işsizlik ve yoksulluktan kaynaklanan çeşitli etkenlerden dolayı, şiddetin ortaya çıktığı görülmektedir.

Aile içinde yaşanan şiddetin çocuklar tarafından izlenmekte ve çocuklar üzerinde de olumsuz ciddi davranış bozukluklarına neden olduğunu belirten Kışlar, “Bölgemizde de çok rastlanan bu durum, fiziksel şiddete maruz kalan kadınlarda psikiyatrik bozukluklar ve depresyon şeklinde ortaya çıkmaktadır. Şiddettin sonucu olarak aileler parçalanmakta ve mutsuz insanlar giderek çoğalmaktadır. Bunun yanında, yanı başımızdaki bazı ülke halkları; barış ve özgürlük için mücadele verirken karşı karşıya kaldıkları insanlık dışı şiddetlerin son bulmasını temenni ediyoruz. Barış ve Özgürlük için Suriye, Filistin, Mısır ve dünyanın her yerinde mücadele veren kadın ve çocuklar çeşitli şekilde şiddete maruz kalmaktadırlar. Oysa halkların barış ve özgürlük mücadeleleri bir haktır ve hiçbir şekilde bastırılmamalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Şiddetin kadın, erkek ve hatta hayvanlara bile uygulanmaması gerektiğini söyleyen Kışlar mesajının sonunda, “Şiddet şiddettir. Siverek Aile Birliği Koruma ve Güçlendirme Derneği olarak insanlığa yönelik her türlü şiddet ve baskıya karşıyız, kınıyoruz. Şiddete hayır diyoruz” dedi

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2895 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te elektrik akımına kapılan şahıs hayatını kaybetti
Siverek'te elektrik akımına kapılan şahıs hayatını kaybetti
Siverek'te çok sayıda silah ele geçirildi
Siverek'te çok sayıda silah ele geçirildi