Sımak: Kazanırsak Siverek için elimizden gelen girişimlerde bulunacağız

HÜDA PAR Siverek Belediye Başkan Adayı Sımak: Kazanırsak Siverek için elimizden gelen girişimlerde bulunacağız

Sımak: Kazanırsak Siverek için elimizden gelen girişimlerde bulunacağız
06 Mart 2024 - 19:07
 
HÜDA PAR Siverek Belediye Başkan Adayı Abdurrahim Sımak, Siverek'in sorunlarına hakim olduğunu dile getirerek belediye başkanlığına seçildiğinde HÜDA PAR belediyeciliğiyle Siverek‘in sorunlarını çözeceğini belirtti.
 
HÜDA PAR Siverek Belediye Başkan Adayı Abdurrahim Sımak, en büyük sorunun Siverek'in il olmamasından kaynaklandığını ifade ederek Siverek‘in sorunlarının tümünün çözülebilecek sorunlar olduğunu dile getirdi.
 
Sımak, Siverek'te bir kesimin bütün hizmetleri yapılırken bir kesimin de hizmetleri yapılmamasının sorun teşkil ettiğini söyleyerek Siverek‘in özellikle adil bir yönetime ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 
"Siverek‘in özellikle adil bir yönetime ihtiyacı var"
 
Siverek'in il olmamasının bir sorun olduğunu belirten Sımak, "6-7 yıldır HÜDA PAR İlçe Başkanlığını yürütmekteyim. Sadece seçim sürecinde değil seçim sürecinden önce de Siverek‘in sorunlarını çözmek için icra makamında olanlara gerekli görüşmeleri yapıyorduk. Malumunuz her zaman sahada olmamız hasebiyle Siverek‘in sorunlarına vakıfız. Siverek‘in sorunlarının tümünün çözülebilecek sorunlar olduğunu da biliyoruz ama şunu da buradan belirtmek isterim ki Siverek‘in sorunlarının ana kaynağı birçok ilden büyük şehir olarak yönetilecek durumda değil. Siverek‘in il olması lazım. Aslında en büyük problem Siverek'in il olmaması. Eğer bu problem çözülürse birçok sorun çözülmüş olacaktır. Siverek‘in sorunlarının hepsinin de çözülebilecek sorunlar olduğunu biliyoruz. Yeter ki icra makamındakinin niyeti bu sorunları çözmek olsun. Siverek‘in özellikle adil bir yönetime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Temsilde adalet, hizmette adalet işe alımda adalete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum." dedi.
 
"Hala çukurların konuşulduğu bir memleketteyiz"
 
Siverek'in kangrenleşmiş sorunlarını anlatan Sımak, "Bir kesimin bütün hizmetleri yapılırken bir kesimin de hizmetleri yapılmamaktadır. Siverek‘in kangrenleşmiş sorunları var. Bunların başında da ölüm yolu gelmekte. Ölüm yolu diye nitelendirdiğimiz Şanlıurfa ile Siverek‘i, Siverek'le Diyarbakır’ı bağlayan yol. Bundan dolayı birçok canımız yitirmişiz. Daha birkaç gün önce üç tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu yola eğer dal-geç sistemi yapılırsa, kavşaklar düzenlenirse bu ölümlerin önüne geçileceğini düşünüyoruz. İkinci sorun otopark sorunu. Şehrimizin ciddi manada büyük olmasından dolayı araçlar çoğalmış araçlar artmakta ama otopark sorunu var. HÜDA PAR belediyeciliğinde Allah’ın izniyle bu sorunu çözeceğiz. Bir de köstebek yuvasına dönen yol sorunu var. Uzay çağındayız, uzaya birilerini de gönderdik ama hala çukurların konuşulduğu bir memleketteyiz. Biz Allah’ın HÜDA PAR belediyeciliğinde yolların konuşulmayacağı bir belediyecilik olacak. Bunun yerine istihdamın, üretimin konuşulduğu bir belediyecilik olacak. Kalıcı eserler bırakmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Kazanırsak elimizden gelen girişimlerde bulunacağız"
 
Su sorunun da büyük bir mağduriyet oluşturduğunu ifade eden Sımak, "Fırat yanı başımızda ama ne yazık ki hem çiftçilerimiz Fırat’ın suyundan istifade edemiyor hem de halkımız susuz kalıyor. Bu çağda evlerimize tankerlerle su geldi. Bunu da Siverek belediyeciliği bize gösterdi, tankerlerle evlerimize su gelmesini tanıştırdı. Biz Allah‘ın izniyle gelirsek bu yarım kalan projeyi de tamamlayıp su sorununu ortadan kaldıracağız. Çiftçilerin elektrik sorunu var. Malumunuz bin bir zahmetle ürünlerini ekiyorlar, ama maalesef DEDAŞ zulmünden dolayı birçok zaman elektrikler verilmemekte, ürünler kurumaya yüz tutmakta. Belediyeciliği ilgilendiren bir konu değil ama biz merkezi yönetimlerle koordineli bir şekilde bu sorunu çözümü için Siverek Belediyesi olarak eğer ki kazanırsak HÜDA PAR olarak elimizden gelen girişimlerde bulunacağız." ifadelerini kullandı.

"Hizmete ve projeye oy verelim"
 
Sımak son olarak Siverek halkına çağrıda bulunarak şunları söyledi:
 
"Gelin bu sefer hizmete oy verin. Kimin projesi inandırıcı gelirse hangi aday dürüst ve samimi gelirse parti gözetmeksizin oy verelim. Partiyi bir kenara bırakalım, adayın ismini bir kenara bırakalım; hizmete ve projeye oy verelim. Bu sefer HÜDA PAR olsun. Bu sefer HÜDA PAR'la olsun diyoruz."

Bu haber 434 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti