Tüysüz, projelerini açıkladı

Saadet Partisi Siverek Belediye Başkan Adayı Abdullah Tüysüz belediyecilikte acil yapacakları hizmetleri paylaştı.

Tüysüz, projelerini açıkladı
06 Mart 2024 - 18:51


1) Maddi durumu iyi olmayan, dershaneye gidemeyen, üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize Belediyemiz bünyesinde dershaneler açılıp üniversiteye hazırlanmaları sağlanacak.
2) Siverek Viranşehir yolunda bulunan Buğday pazarı şehir dışına taşınacak, fidanlığa kadar olan yolun kaldırım ve asfalt çalışması tamamlanacak.
3) Buğday pazarının karşısında bulunan, Belediyeye ait Fen işleri Makine bölümü ve İtfaiye Mevcut fidanlığın yanında bulunan Fen işleri bölgesine taşınacak.
4) Diyarbakır- Şanlıurfa ve Adıyaman yollarını birbirine bağlayan Şehrin çevre yolları acil bir şekilde yapılacak.
5) Diyarbakır tarafında, Siverek girişinde bulunan çöp toplanma tesisi, Siverek Hilvan arasında ana yoldan uzak bir yere nakledilecek ve geri dönüşüm sistemi geliştirilecek. Bir şehrin giriş ve çıkışı o şehrin durumunu gösterir.
6) Şehir imar planı Diyarbakır’a doğru, ekilebilir tarlaların bulunmadığı kıraç taşlık alanlara açılacak.
7) Siverek’te ciddi bir sorun olan trafik yoğunluğunu azaltmak için Devlet kurumları ve Belediye birimleri 107. Topçu alayı yerleşkesine taşınacak. Şehirde Trafiğin yoğun olduğu yerlere katlı otoparklar yapılacak.
8) Su fiyatı ton fiyatı 22 TL den 3.80 TL ye düşürülecek. Diyarbakır’da su ton fiyatı 3.80 TL. Su borcu olan ödemede zorluk çeken vatandaşın su borcu silinecek. Özellikle Yaz aylarında hem Kırsalda hem şehir merkezinde ki su sorunu ‘’Fırat içme suyu projesi’’ tamamlanarak kalıcı çözüm sağlanacak.
9) Zaten dar olan Kaldırımlar esnafın işgalinin önüne geçilecek, kaldırımlar engellilerin rahat kullanması için uygun duruma getirilecek.
10) İmara açılan yerlerin Konutlar yapılmaya başlamadan önce alt yapı ve üst yapısı tamamlanacak.
11) Toplumsal birliktelik için Sosyal ve Kültürel aktivitelere önem verilecek. Gençlerin ilgi duydukları, yeteneklerini geliştirme yolu açılacak. Tam anlamıyla Sosyal Belediyeciliğin ve Yerel yönetimlerin fırsatları halkın hizmetine sunulacak.
12) Yerel yönetimler, diğer kurumların işbirliği ile Kadın ve çocuk sığınma evi, yaşlı bakım evinin açılması sağlanacak.
13) Hayvan pazarının yolu genişletilerek yol sorunu çözülecek. Siverek’te en güzel bağların, tarlaların bulunduğu yer hayvan pazarı, besi bölgesi, ahırcılık faaliyetine kurban edildi. Ahırlar gelişi güzel şehrin her köşesine kuruluyor. Bunun önüne geçmek için acil organize besi bölgesi hayata geçirilecek çalışma yapılacak.
14) Köylerimizin içme suyu, yol, kanalizasyon sorunları çözülecek. Köylere sosyal faaliyet için çok amaçlı salon ve çocuklar, gençler için alanlar yapılacak. Köylerde Haşere ile mücadele için etkin ilaçlama yapılacak. Hayvancılık ile uğraşan çiftçiler için Belediye bünyesine sözleşmeli Veteriner alınıp köyde hayvanlara muayene ücretsiz olacak.
15) Yerel yönetimlerin tam anlamıyla kentle ilgili önemli kararlar da halk ile beraber yönetim anlayışı geliştirerek öncü rolü üstlenilecek. Bunun içinde mahallelerde Mahalle meclisleri kurulacak ve şehir merkezinde kent konseyi kurulacak. Şehirle ilgili kararlar konsey tarafından ortak alınacaktır.
16) Yerel esnafın ekonomik açıdan kalkınması için zincir marketlerin ruhsatları iptal edilerek küçük işletmeleri ihya edeceğiz. Bu zincir marketlerde çalışan personeli mağdur etmemek için belediye bünyesinde işe alınacaktır.
17) Mezarlık yeri şuan 350-400 bin TL arası. Ciddi bir sorun olan Mezarlık yeri halka ücretsiz verilecek.
18) Depremden sonra halen onarılmayan cami minareleri en kısa sürede onarılacak. Seçimi kazanmasak dahi onarım konusunda takipçisi olacağız.
20) Okulu uzak olan öğrencilerimizi belediyemize ait okul servisleri ile öğrencilerimize bedava hizmet vereceğiz.
21) Yıkılıp yapılmayan okullarımızı biran önce yapılması için takipçi olacağız. Belediye olarak okul inşaatını kendi bünyemizde biz üstlenip yapacağız.
22) Halk ekmek fabrikaları ve ücretsiz aş evleri açılacak. Liselerde maddi durumu kötü olan öğrencilere ücretsiz yemek verilecek. Evi okuldan uzak olan öğrencilere ücretsiz servis sağlanacak.
23) özellikle yoğun yağıştan dolayı oluşan Sel için Yeraltı çalışması eksik yapılmış olan mahallelerin eksiklikleri giderilecek.
24) Trafik kazaların önüne geçmek için Elektronik denetleme sistemi (EDS) Viranşehir, Diyarbakır, Çermik, Adıyaman ve şehir içi yollarına hız denetleme radarları kurulacak.
25) Ev hanımlarının el emeklerini sergileyip emeklerinin karşılığını almaları için alanlar oluşturularak desteklenecek.
26)Engellilerimizin Sosyal ve Kültürel alanda faaliyetleri için iyileştirmeler yapılacak, Belediyedeki Kontenjan % 10 ‘a çıkarılacak.
27) Organize sanayi sitesinin yapımı hızlandırılarak işsiz gezen gençler için iş sahası açılacak.
28) Uyuşturucu ile mücadelede için etkin faaliyet gösterilecek.
29) Şirinler ışığı kavşağı , Saraykente geçiş sorunu için gerekli tünel ve üst geçit sorunun çözümü için ne gerekli ise yapılacak. Papatya market Işıklar arası yol yapımı için gerekli kamulaştırma yapılarak yol sorunu çözülecek.
30) Devlet Hastanesine girişin sorunu ve Hastanenin otopark sorunu çözülecek.
31) Mevcut Devlet Hastanesi yetersiz geldiği için 700 yataklı tam donanımlı hastane, Acil ihtiyaç olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi için etkin girişimlerde bulunulacak. Ayrıca hastanedeki eksik Doktor ve Teçhizat için çalışma yapılacak.
32) İlçe merkezinde bulunan başıboş Kedi, Köpek gibi hayvanlar toplanıp ıslah edilmek üzere barınaklara bırakılacak.
 
Bu haber 242 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti