SİMDER: Siverek'in il yapılması için her türlü desteğe hazırız

Siverek Müteahhitler Derneği (SİMDER), düzenlediği basın açıklamasıyla Siverek'in il yapılması için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

SİMDER: Siverek'in il yapılması için her türlü desteğe hazırız
24 Haziran 2023 - 12:57
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplatışında il sayısının 100'e çıkarılması teklifi, yaklaşık 97 yıldır yeniden il olma hayalleri kuran Siverek'te bayram havasında karşılandı.

Hafta içinde bir araya gelen kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Siverek'in il yapılması için yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Siverek Müteahhitler Derneği (SİMDER) de düzenlediği basın açıklamasıyla Siverek'in il yapılması için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Dernek Başkanı Sinan Yarıcı yönetiminde bir araya gelen SİMDER konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını İnşaat Mühendisi Rıdvan Şaman okudu.

Siverek'in il hakkının iade edilmesi gerektiğini ifade eden Şaman, "MHP'nin son grup konuşmasında Sayın Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği '19 Yeni il Açıklaması' il olmayı bekleyen Siverek ilçemizde sevinçle karşılanmıştır. Siverek, bir ilçenin il olması için gereken ve açıklanan tüm şartları taşımaktadır. Cumhuriyet ilanı ile Siverek il olmuş; Viranşehir ve Çermik Siverek'e bağlanmıştı. 1926 yılına kadar il olan Siverek'in eskiden olduğu gibi tekrar il olmasını arzu ediyoruz." diye ifade etti.


"Siverek'in il yapılmasının ülke ekonomisine katkıları olacaktır"

Siverek'in il olmasının ülke ekonomisine olumlu katkıları olacağı belirtilen açıklamada, "Türkiye'de 32 ilden daha büyük olan kentimiz kaymakamlık bünyesinde idare edilememekte ve kentimiz için yapılan yatırımlar yetersiz kalmaktadır. İl olduğumuz takdirde; Siverek'in genç nüfusa sahip olması, eğitim ve istihdam imkânlarının bulunması, iklime bağlı tarım ve hayvancılıkta cazipliği, turizm bölgelerine olan mesafesi, doğu ve batıyı bağlayan konumu ve çeşitli gelir kaynakları düşünüldüğünde ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır." dedi.



"SİMDER olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız"

"Siverek'in il olmasıyla birlikte 90 kilometre uzağında olan Şanlıurfa Büyükşehrinden ayrılması, Şanlıurfa gibi büyük bir ilin yükünü de hafifletecektir. Bu durum da hizmetlerin daha rahat ulaştırılması ve milli servetteki kaybın önlenerek, gelişen ve büyüyen bir Güneydoğu Anadolu inşa edilmesine katkı sağlayacaktır. Yeterli kapasiteye sahip olan şehrimizin il yapılması ile göçün önlenerek yeni istihdam alanları oluşturulacaktır. Bizler, Siverek Müteahhitler Derneği olarak ülkemizin ekonomisine büyük katkısı olan İnşaat sektörü ile üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız."



"19 yeni il arasında Siverek'in de olduğu görmek istiyoruz"

"SİMDER olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sesimizi duymasını ve hemşerimiz MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçelinin yerinde olan açıklamasını desteklemesini, 19 yeni il listesinde Siverek'in de olduğu görmek istiyoruz.

Türkiye Yüzyılı Vizyonunu adaletli, çoğulcu katılımlı, üreten ve büyüyen bir Türkiye hayali kurmaktayız. Bürokratlarımız, siyasetçilerimiz, kanat önderlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, eğitimcilerimiz, sağlıkçılarımız, öğrencilerimiz ve daha fazla sayabileceğimiz bütün Sivereklilerin desteğini alarak il olma isteğimizin yerine getirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

GAPGündemi.com

 
Bu haber 606 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti