Şirin'den Besi Organize Sanayi talebi

DEVA Partisi Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, tarım ve hayvancılık şehri olan Siverek'te besi organize sanayinin kurulmasını istedi.

Şirin'den Besi Organize Sanayi talebi
04 Kasım 2021 - 16:09
Şirin tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Siverek Belediyesi su şebekesi hattının döşeneceğinden dolayı yollardaki yapım işini ertelediğini billboard hepimize bildirdi. Bende ekonomik nedenlerle yapılmadığını düşünüyordum. Demek ki para ile ilgili değilmiş. Su şebekesi döşenmesi durumu olmasa belediyemiz yollarımızı hızlı bir şekilde yapacaktı. O zaman paramız olduğuna göre bizde diğer sorunları yazarsak belediyemiz hızlı bir şekilde yapacaktır." dedi.

"Plansız ve kaçak ahırlar yapmak zorunda kalan iş insanlarımız yol, elektrik ve su sorunları ile uğraşmak zorunda kalıyorlar"

Siverek'in iki büyük ticari potansiyeli olduğunu ifade eden Şirin, " Siverek'teki en büyük ticari potansiyel: Hayvancılık ve tarımdır. Özellikle hayvancılıkta ülkenin ikinci büyük pazarına sahibiz. Ama bununla ilgili olarak besi organize bölgemiz olmadığından vatandaşta şehri bir çember saracak şekilde plansız ve çoğu kaçak ahırlarlar inşa ederek işini yapmaya çalışmaktadır. Plansız ve kaçak ahırlar yapmak zorunda kalan iş insanlarımız yol, elektrik ve su sorunları ile uğraşmak zorunda kalıyorlar. Hayvancılıkla uğraşanların en büyük sorunlarından biride hayvanların çalınma riskidir. Organize besi bölgesinde güvenlik daha rahat bir şekilde temin edilebilmektedir." şeklinde ifade etti.

Şirin, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: "Besi bölgesinin yapılması durumunda hayvan dışkısıyla elektrik üretimi ve gübre üretimi yapılarak ayrı bir gelir de elde edilebilir.  Besi bölgesi olmadığından dolayı görüntü kirliliği ve koku gibi birçok olumsuzluk kente yaşayanları rahatsız etmektedir. Tabi ki şehrin dış kısımları ahırlarla çevrili bir yerleşim birimini de nasıl adlandıracağımızdan ayrı bir sorundur. Değerli belediyemiz en kısa sürede besi organize bölgesi ile ilgili çalışmayı umarım yapacaktır.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 624 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti