Siverek Bayırözü Ortaokulu'ndan 54 Başarılı Öğrenciye Şanlıurfa Kültür Gezisi

Siverek Bayırözü Ortaokulu, Müzeler Haftası kapsamında 54 başarılı öğrenciyi Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel noktalarına götürdü.

Siverek Bayırözü Ortaokulu'ndan 54 Başarılı Öğrenciye Şanlıurfa Kültür Gezisi
21 Mayıs 2026 - 14:29
Siverek Bayırözü Ortaokulu, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında akademik başarı gösteren 54 öğrencisi için Şanlıurfa’ya kültürel gezi düzenledi. Öğrencilerin tarih ve kültür bilincini artırmayı amaçlayan gezi, yoğun ilgi gördü.

Gezi programı kapsamında öğrenciler, insanlık tarihinin en önemli merkezlerinden biri olan Göbeklitepe başta olmak üzere Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Şanlıurfa Kent Müzesi, Mozaik Müzesi ve Balıklıgöl Yerleşkesi gibi önemli kültürel alanları ziyaret etti.

Öğrenciler ayrıca bir alışveriş merkezini de gezerek sosyal bir etkinlik gerçekleştirdi. Gezi boyunca ebru sanatıyla tanışan öğrenciler, geleneksel sanatlara dair uygulamalı deneyim yaşadı. Ayrıca Hacivat-Karagöz gösterisini izleyerek kültürel mirasın eğlenceli yönüyle buluştu.

Okul yönetimi, bu tür etkinliklerle öğrencilerin hem akademik başarılarının ödüllendirilmesinin hem de sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin hedeflendiğini belirtti.

Okul Müdürü Mehmet Ali Baturalp, geziye katkı sunan Şanlıurfa Kent Müzesi Müdürü Sayın Hamdullah Közcü’ye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yetkililerine ve emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.

www.siverekgenclik.com


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum