SİVEREK BELEDİYESİ MEGA PROJELERİNİ AÇIKLADI

SİVEREK BELEDİYESİ MEGA PROJELERİNİ AÇIKLADI

SİVEREK BELEDİYESİ MEGA PROJELERİNİ AÇIKLADI
07 Mart 2014 - 07:14

SİVEREK BELEDİYESİ MEGA PROJELERİNİ AÇIKLADI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ilçe belediyesi tarafından yürütülen ve yapım aşamasında bulunan mega projeler önümüzdeki dönem hayata geçireceği belirtildi.

Siverek vadisi projesi, Fırat'tan ilçe merkezine içme suyu projesi, katı atık bertaraf tesisi projesi, hayvan pazarı ve organize besi bölgesi projesi, Belediye hizmet binası, adliye binası ve hükümet konağı alanının kent meydanına dönüştürme projesi, adliye sarayı ve lojmanları için eski ceza evi alanının imar planı düzenlemesi, projelerinin büyük kısmının alt yapısının tamamlandığını ve gerekli kurum ve bakanlıklarla yazışmaların tamamlandığına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Bayram yaptığı açıklamada şöyle dedi. " ilçemiz için hızla hayata geçirilecek ve mega proje olarak adlandırdığımız projelerden alt yapısını tamamladığımız

SİVEREK VADİSİ PROJESİ;

''Siverek vadisi projesi '' 1200 dönüm arazi üzerine kurulacak ve içinde yaz okulu, uygulama oteli, kültür merkezi, rekreasyon alanları, açık hava spor tesisleri, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kulübü ve açık amfi bulunan projemiz hızla devam etmektedir.

FIRAT'TAN İÇME SUYU PROJESİ;

Yine Siverek için hayati önem arz eden ''Fırat havzasından ilçemize içme suyu projesi'' Orman ve su işleri bakanlığı içme suyu daire başkanlığınca Şanlıurfa - Siverek içme suyu isale hattı proje yapımı çalışmaları tamamlanmış olup önümüzdeki dönem uygulama ihalesi yapılarak projenin hızla hayata geçmesi için Belediyemizce işlemler hızla yürütülecektir.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ;

" Katı atık bertaraf tesisi" Bu projede iki adet atık getirme merkezi (AGM) planlanmaktadır. Avrupa birliği tarafından finanse edilen Katı atık bertaraf tesisi 2018 yılında tamamlanması planlanan projenin toplam maliyeti 62 milyon Euro'dur.

Proje kapsamında mevcut vahşi depolama sahası ıslah edilerek gerekli peyzaj düzenlemeleri tamamlandıktan sonra bu alanda geri dönüşüm ve komposto tesisleri ile düzenli depolama alanları yapılacaktır.

YEN HAYVAN PAZARI VE ORGANİZE BESİ BÖLGESİ;

Projesi onaylanan hayvan Pazarı projemiz için yer tespit çalışmaları tamamlanmış olup, ilçemiz Üstüntaş köyü sınırları içerisinde yapımına başlayacağımız, hayvan pazarı projemiz içerisinde modern mezbahane, küçük baş, büyük baş hayvan satış yerleri, saman pazarı ve sosyal tesisler yer almaktadır. Aynı zamanda organize besi bölgesi projemiz içinde ilgili bakanlık ile yazışmalar yapılmış olup, yeri belirlenen organize besi bölgesi projesine uygun olarak 2015 yılında yapımına başlanacak olan proje iki yıl içerisinde bitirilmiş olacak.

KENT MEYDANI PROJESİ;

İlçemizin en işlek caddesi olan hürriyet caddesi üzerinde bulunan Belediye hizmet binası, adliye sarayı ve hükümet konağı binalarının yıkılarak bu alanın kent meydanı olarak yeniden dizayn edilecek. Mevcut ceza evi alanının yerinde yeni adliye sarayı yapılması için. şehir imar planında gerekli düzenlemeler yapılarak Belediye meclisince karara bağlanmıştır. Kent meydanı projesi önümüzdeki dönem halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Belediye Haber Merkezi


Bu haber 2881 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor