Siverek Belediyesi serada sebze çeşitliliğini artırıyor

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın girişimleri sonucunda kurulan Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifindeki seralarda sebze çeşitliliği genişletiliyor.

Siverek Belediyesi serada sebze çeşitliliğini artırıyor
04 Aralık 2023 - 12:01

Kurulduktan bu yana kadın istihdamına büyük katkı sağlayan seralarda daha önce domates ve salatalık üretimi yapılırken salatalık'ın son ürününü toplayan kadınlar yeni ürünlerin ekimine başladı.

Serada son hasadın ardından kadınlar tarafından yeni ürün olan brokoli, karnı bahar, roka, maydanoz ve tere sebze ekimi yapıldı.  

7 serada kış mevsimine uygun sebzelerin ekilmesiyle ilgili çalışmalar başlatılırken serada yeni ürünlerin ekimine hazırlık amacıyla söküm ve temizleme çalışmaları da sürüyor.

Kadın İstihdamının artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi koordinatörü Seval Avcı şunları kaydetti. ''Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'ın önderliğinde kurulan kadın kooperatifimizin seralarında sebze ürünlerinin dördüncü hasadı gerçekleştirilmektedir. Kadın istihdamının artırılmasına yönelik yeni ürünlerimizin de ekimini gerçekleştiriyoruz, şuanda son hasadımızın ardından yeni ürün olan brokoli, karnı bahar, roka, maydanoz ve tere sebze ekimi yapılmaktadır. Kadınlarımızın her zaman istihdama katkı sağlaması adına desteklerini bizden esirgemeyen Başkanımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.
 

 
Bu haber 1672 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti