Şenateş: Engelliler toplumumuzun bir parçasıdır

Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, engelli bireylerin güçlü iradeleri, azimleri ve yetenekleri ile toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade etti.

Şenateş: Engelliler toplumumuzun bir parçasıdır
04 Aralık 2023 - 12:25
Birleşmiş milletler tarafından 1992 yılından beri dünya genelinde engellilerle ile ilgili farkındalık oluşturmak istediğini ifade eden Şenateş, "Siverek Engelliler Derneği olarak Siverek'te engelli ve engellisi olan ailelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve onlara yardımcı olmak için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız; engellilik ile ilgili farkındalık oluşturmak, eğitim alanında çeşitli kurslar açmak, engelli bireylerimizin sosyalleşmesini sağlamaktır. Siverek'te yaşayan engelli ailelerimizin en büyük sorunlarının başında Siverek'te bir engelli birimi bulunmamasıdır. Ayrıca engelli aracımız ve engelli sorumlumuz yok." ifadelerini kullandı.

Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu belirten Şenateş, "Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde milyonlarca insanın karşılaştığı engelleri fark etmek, anlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla kutlanan anlamlı bir gündür. Bu özel günde engelli bireylerimizin haklarına vurgu yaparak toplumsal farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Engelli bireylerimiz güçlü iradeleri, azimleri ve yetenekleri ile toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Dünya Engelliler Günü, bu değerli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, haklarını korumak ve sosyal hayata tam anlamıyla katılımlarını sağlamak adına bir fırsat sunmaktadır.

Toplumun her kesimini, engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaya, onlara destek olmaya ve onlarla birlikte daha kapsayıcı bir dünya inşa etmeye davet ediyoruz. Engelli bireylerimizin potansiyellerini tam anlamıyla ortaya koymaları için elimizden gelen çabayı göstermeli, engelleri birlikte aşmalı ve herkesin yaşamını daha iyi hale getirmek için dayanışma içinde olmalıyız. Dünya Engelliler Günü, birlikte daha güçlü olduğumuz bir dünyaya adım atmamıza vesile olacak ve toplumsal dönüşüme katkı sağlayacaktır. Bu anlamlı günde, engelli bireylerimizin haklarına saygı göstermeyi, kapsayıcı bir toplum için çaba sarf etmeyi ve birlikte daha güçlü bir dünya inşa etmeyi taahhüt ediyoruz. Bu anlamlı günde, engelli bireylerin kararlılığına ve gücüne vurgu yapmak istiyoruz.

Engeller sadece zihinde var, zihinleri değiştirirsen, engelleri aşabilirsin’ sözüyle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, engelli bireylerimizin ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu ve her türlü desteği kendilerine vermeye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle sosyal hizmet merkezi müdürlüğümüz cuma günü güzel bir program hazırladı. Belediyemizde pazar günü akşam saat 19.00 da Paşa Konağı'nda engelli ve engellisi olan ailelerimize yönelik etkinlik düzenleyecek. Kaymakamımız Sayın Musa Aydemir Bey'e ve Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak hanıma Siverek'te yaşayan engelli ve engellisi olan ailelerimiz adına teşekkür ederim." dedi.

GAPGündemi

Bu haber 336 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti