"Siverek- Çermik kara yolu bir an önce duble yol yapılmalı"

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gözler yeniden yıllardır yapılacağı söylenen Siverek- Çermik kara yoluna çevrildi.

04 Haziran 2021 - 17:38
AK Parti hükümeti ile birlikte ulaşım konusunda hayal edilmeyecek büyük yatırımlar gerçekleşti. Binlerce kilometre ultra geniş yollar yapıldı. Bunu görmemek için "kör" olmak gerekir.



Gel gör ki yetkililerin vurdum duymazlığından dolayı Siverek-Çermik ve Siverek- Viranşehir kara yollarında yıllardır herhangi bir çalışma yapılmadı.




Konu ile ilgili talepler ise kulak ardı edildi. Sorunların sürekli halı altına süpürülmesine paralel olarakta can ve mal kayıpları oldu.

Örneğin yılan hikâyesine dönen ve halk arasında "ölüm yolu" olarak adlandırılan Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu,  bir utanç örneği olarak halen yerli yerinde duruyor.

Dönemin belediye başkanı tarafından yapılan üst geçitler,  geceleri madde bağımlılarının kullandığı bir meskene dönüştü.

Her gelen siyasetçi, "Bize oy verirseniz, biz seçilirsek, bu yolu çevre yolu olarak düzenleyeceğiz" vaadinde bulundu.


Sene 2021, insanların Mars'ta tatil için isim yazdırdığı bir dönemde biz halen ilkel, çağdışı yol, su, elektrik gibi sorunlarla uğraşıyoruz.

Ölüm yolunda daha kaç kişi ölecek?

Şanlıurfa-Diyarbakır karayolun birçok mahallenin ortasından geçiyor. Evlere şenlik bu yolda sadece 50'ye yakın çocuk, kadın ve yaşlı insanımız yolda karşıdan karşıya geçerken can verdi.



Okyanusun sığ sularında bir balina mahsur kaldığı için seferber olan insanlık! Maalesef Siverek'te çocuklar ölürken sükutu hayale uğradı.

Çermik Yolunda 5 kişi vefat etti

Dün öğle saatlerinde Siverek istikametinden Çermik yönüne seyir halinde bulunan otomobilin Eskihan kırsal Mahallesi yakınlarında Zenkçür Köprüsü’nden aşağı uçması sonucu 5 kişi vefat etmişti.

Sık sık ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarıyla gündeme gelen ve iki ilçeyi birbirine bağlayan Siverek - Çermik kara yolu, her gün binlerce aracın geçtiği ve yüzlerce kırsal mahallenin de kullandığı güzergah durumunda.

Her yıl onlarca trafik kazasının yaşandığı kara yolunun günümüz şartlarına uygun olmaması can kayıplarına neden olurken bugüne kadar önlem alınmaması ise tepkilere sebep oluyor.

Bölgede yaşayan kırsal mahalle sakinlerinin konuyla ilgili yetkilileri defalarca göreve davet etmesine rağmen yolda herhangi bir çalışmanın olmadığı görüldü.

5 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından gözler yeniden Siverek - Çermik kara yoluna çevrilirken kırsal Eskihan Mahallesi sakinleri duruma tepki gösterdi.



"Artık yeter" diyerek tepkisini gösteren mahalle sakini, "Bu yol için yetkillilerin buraya gelip sorunu çözmesi gerekiyor. Burada yine kaza oldu ve 5 can gitti. Seçim zamanı olduğunda buraya gelip geziyorlar. Bizden oy istiyorlar. Burada ağalık sistemi devam ediyor. Demin bu köprüde 5 kişi öldü. Lafa gelince herkes 'ben burdayım' diyor ama can kaybı olunca kimse burada değil. Yetkilileri bu köprüye davet ediyorum. Yetkililer burada bir daha kaza olmaması için gelip ne gerekiyorsa yapsın.  Artık yeter! Bu yol, çift şeritli olmalıdır." dedi.



Bir diğer mahalle sakini ise az önce burada bir kaza meydana geldi. Yetkilileri bu kaza mahaline davet ediyoruz.  Yetkililerin bu köprüdeki yaşanan kazalar nedeniyle bir çözüm bulmasını istiyoruz. Burada ölümcül kazalar meydana geliyor. Durum çok vahimdir. Bugün de bu yolda 5 vatandaşımız vefat etti." etti.



"Aynı yerde 6 ay öncede kaza oldu"

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde 6 ay öncede aynı köprüde benzer bir trafik kazası olduğu görülüyor.

www.siverekgenclik.com





Sitemizi sosyal medya ağlarımızdan takip edebilirsiniz



Twitter :
https://twitter.com/siverek_genclik

Facebook Grubumuz: https://www.facebook.com/groups/siverekgenclik

İnstagram:  
https://www.instagram.com/siverekgenclikhaber/  

Bu haber 5531 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu