Siverek- Diyarbakır Karayolunda Zincirleme Kaza

Siverek – Diyarbakır Karayolunda yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı 9 aracın karıştığı kazada bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Siverek- Diyarbakır Karayolunda Zincirleme Kaza
03 Ocak 2017 - 08:51

Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunun 41’inci kilometresinde bulunan Karabahçe Mahallesi mevkiinde meydana gelen 2 ayrı zincirleme trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı. Saat 06.30 sıralarında art arda yaşanan kazaların ardından yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesiyle kaza yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekipleri geldi.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa istikametine doğru giden S.Y. yönetimindeki 27 DM 119 plakalı TIR, yolda oluşan buzlanma ve yoğun sis nedeniyle sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle karşı şeride geçti. Bu arada karşı şeritten gelen 06 BR 6543, 42 AGA 79, 21 UB 146 ve 63 ES 624 plakalı otomobillere çarpan TIR zorlukla durabildi.

TIR’ın çarpmasıyla otomobiller de şarampole ve refüje savrulurken, yaşanan kazada 63 ES 624 plakalı otomobil, TIR’ın altında kaldı. TIR’ın altında kalan otomobilin sürücüsü Selahattin Karayalı hayatını kaybederken, diğer otomobillerde bulunan 6 kişi de yaralandı.

Yaralılar kaza yerine gelen ambulanslarla Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırılırken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İkinci kaza ise birinci kazanın yaşandığı noktaya 50 metre mesafede meydana geldi. İddia göre Feyzi Bozkurt yönetimindeki 63 YV 607 plakalı gıda yüklü TIR, yine yoldaki buzlanma ve sis nedeniyle karşı şeride geçti. Karşı şeritten gelen 2 kamyon ile bir otomobile çarpan TIR, yola devrildi. Devrilen TIR’daki gıda malzemeleri yola savruldu.

Ölü ve yaralananın olmadığı bu kazada ise kazaya karışan araçlarda maddi hasar meydana geldi. Kazalar nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda yaklaşık 2 saat boyunca trafik akışı dururken, yol açma çalışmalarından sonra ulaşım tek şeritten sağlanıyor

www.siverekgenclik.com

Kaza yerinden fotoğraflar


Bu haber 5525 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım