SİVEREK'E HIZLI TREN Mİ GELİYOR ?

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan proje ile Mürşitpınar, OSB, Şanlıurfa, Üniversite, Havaalanı ve Diyarbakır’a Hızlı Tren Projesi masaya yatırıldı.

SİVEREK'E HIZLI TREN Mİ GELİYOR ?
15 Haziran 2013 - 09:31

TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın’ın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, Mürşitpınar, OSB, Şanlıurfa, Üniversite, Havaalanı ve Diyarbakır’a Hızlı Tren Projesinin başladığını ifade ederek, “Bununla ilgili ilk görüşmeleri gerçekleştirmiştik ve Müşritpınar’dan gelecek demiryolunun mutlak suretle Organize Sanayi Bölgesinin lojistik merkezine en kolay şekilde bağlantısının sağlanmasının zaruri olduğunu belirtmiştik. Bu gün yüklenici firma temsilcileri, Demiryolları Genel Müdür Yardımcımız ve Yapım Daire Başkanımız buradalar. Demiryolunun geçiş güzergâhı hakkında istişarelerde bulunmak istiyorlar. Biz de Rektörümüzü, Ticaret Odası Başkanımızı, Organize Sanayi Bölge Başkanımızı ve Evren Sanayi Sitesi Başkanımızı toplantıya davet ettik kurum amirlerimiz de burada inşallah verimli bir çalışma yapacağız. Şehrin ihtiyaçlarını en rasyonel şekilde, maksimum fayda ile sağlayacak olan noktalardan geçmesi için önerilerde bulunacağız” dedi.

Vali Güvenç’in açıklamasının ardından sunum yapan yetkililer, Şanlıurfa-Mürşitpınar hattının yaklaşık 79 km uzunluğunda bir proje olduğunu ifade ederek, proje yaklaşımında çevre planları, doğal yaşam alanları, imar planları, arazi kullanım alanlarının hepsini değerlendirdiklerini belirttiler. Yetkililer, verilere göre değişik alternatifler çalıştıklarını dile getirdiler.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan istişare toplantısına Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra TCDD Genel Müdür Yrd. İsa Apaydın, TCDD Yapım Dairesi Başkanı İsmail Murtazaoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Evren Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Arslan ve daire amirleri katılırken; sunumun ardından demiryolu ağının geçeceği yerler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Hızlı tren projesinin hayata geçmesiyle birlikte Şanlıurfa- Siverek arası 25 dakikaya inecek.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4572 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması