Siverek Gençlik Sitesi 18 yaşında

2003 yılında yayın hayatına başlayan Siverek Gençlik Sitesi, 18'inci yaşına ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor.

Siverek Gençlik Sitesi 18 yaşında
12 Kasım 2021 - 00:08
Siverek Gençlik Sitesi, 2003 yılında, amatör ruhla ama memleket sevdası ve hemşehrilik hukukunun zirve yaptığı özverili bir çalışmayla 2003 yılında siverekgenclik.sitemynet.com adıyla kuruldu. 

Sloganımız "Siverek'ten dünyaya açılan pencere" ve "Sivereklilerin buluşma noktası"ydı. 

Sitemiz kurulmadan önce kentimiz ile ilgili Halil Gergez tarafından hazırlanan www.gergez.cjb.net ve Ankara'da ikamet eden iş adamı Sezai Aker tarafından hazırlanan www.suverek.com siteleri vardı. İşadamı Sezai Aker tarafından ayrıca Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) için www.siverekili.com sitesi açılmıştı. Bu siteler kısa bir zaman sonra kapandı.

Bu siteler; 2002 ve 2003 yılları arasında Sivereklilerin uğrak adresi olmuş ve o zamanki şartlar dâhilinde Siverek resimlerini, kentin tarihi ve kültürel durumuyla ilgili paylaşımlar yapmışlardı.

İş Adamı Sezai Aker'in fikir ve desteğiyle 12 Kasım 2003 tarihinde www.siverekgenclik.com domain adresini satın alarak "Php nuke" alt yapılı bir site kurduk.

Sitemizde açtığımız forum bölümüyle özellikle memleket özlemiyle yanıp tutuşan başta yurt dışında yaşayan Siverekliler olmak üzere, Türkiye'nin dört bir tarafına dağılmış Sivereklileri bir araya getirdik. Yine Siverek özlemi ile yaşayan Siverekli üniversite öğrencileri, sitemiz etrafında kenetlendi. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Adana, Mersin gibi illerde gönüllü editörlerimiz oldu.

Ramazan Benzer kardeşimizin sitemize dâhil olmasından sonra sitemiz daha geniş kitlelere ulaşmaya başladı.
 
M. Şükrü Dolaş, Mehmet Sezgin, Bahattin Yolaçan, Lütfü Yalgı ve Ali Leylak gibi gazeteciler, haberleri ve köşe yazıları ile sitemize destek verdiler. 

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Eğitimci Yazar Mustafa Karadağlı, Yazar Zübeyir Yetik, Yazar Sinan Karakaş, Gazeteci Rıfat Mertoğlu, Eğitimci Cemil Yeşildağ, Muhasebeci Bayram Işıkyıldız, Yazar Âdem Erdoğan, Eğitimci Murat Başaran, Yazar Kemal Siyahhan, Eğitimci Hüseyin Şeker, Eğitimci Ali Lale, Yazar Ramazan Özgültekin, Yazar Hasan Baydilli, Gazeteci Mevlüt Bayraktar, Eğitimci Mustafa Karael, Eğitimci Mehmet Yıldız, Eğitimci Musa Özer, Doç. Dr. Zülfikar Akelma, Sivil-Der Başkanı Muzaffer Bayram, Sivil-Der Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Araştırma Görevlisi Hasan Karakurt, Yazar Kadir Büyükkaya, Hâkim Mahmut Ülgey, Eğitimci Remzi Taşçı, Yazar Osman Gülebak, Turizmci Abdulkadir Çelik, Prof. Dr. Yılmaz Emre, Eğitimci Nurettin Gençdal, Gazeteci Rıdvan Ortakaya, Eğitimci Mustafa Akelma, Yazar Cuma Özusan, İş adamı Osman Temizbaş, İlahiyaçtı Nurcan Ekinci, Yazar Osman İzol ve nice şahsiyetler yazıları ile sitemizde oldu. Yine Zeki Sonbayram, Mehmet Yerli sitemizde editörlük yaptılar.

Haberlerimiz için tekzip yayınlamadık

Siverek Gençlik Sitesi, kentimiz ile ilgili binlerce habere imza atarken, 18 yıl boyunca hiçbir haberimiz mahkeme konusu olmadı ve tekzip (düzeltme yazısı) yayınlamadık. Sitemiz, basın ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, halkın doğru şekilde bilgilendirme misyonuna uydu. 

Haberlerimiz ile ses getirdik

Haberlerimizle ilgili birçok sorunu dile getirerek, kentimiz yöneticilerini harekete geçirdik. Bunu yaparken asla kırıcı ve saldırgan bir üslup kullanmadık. Haberlerimizle ilgili Valilik, Kaymakamlık ve kamu kurumları çeşitli açıklama yaptılar ve dile getirdiğimiz sorun ve sıkıntıları çözüme kavuşturdular. Bunun yanında sürekli dile getirdiğimiz bazı sorunlar ise halen sürüyor. Gündeme getirdiğimiz sorunlar, yöneticilerimiz tarafından çözüme kavuşturulacağı söylenmesine rağmen bugüne kadar çözüme kavuşmadı. Bu sorunların başında 50'den fazla çocuk ve kadının hayatını kaybettiği şehir merkezinden geçen Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu oldu. Yaptığımız haberlerle bu yolun halk arasında "ölüm yolu" olarak adlandırılmasına vesile olduk. Ak Parti Siverek Belediye Başkan adayı Şeyhmus Aydın'ın seçim vaatleri arasında ölüm yolunun çevre yolu olarak düzenlenmesi vardı. Aydın, belediye başkanı olarak seçilmesine rağmen vaadini yerine getirme fırsatı bulamadan istifa etti.

Tehdit edildik ama geri adım atmadık

Yaptığımız haberlerle ilgili kentin üst düzey yöneticileri ve bazı kişiler tarafından tehdit edildik. Hiçbir şekilde geri atım atmadık ve bedel ödemeyi göze aldık. Okula türbanla gittiklerinden dolayı içeri alınmayan iki öğrencimize sahip çıktık. Bu konuda bazı çevrelerin tüm saldırılarına rağmen taviz vermedik. Eğitim Bir-Sen tarafından başlatılan "Okullarda başörtüsüne özgürlük" kampanyasına destek verdik. Hastanemizde yaşanan sağlık sorunlarını dile getirdik. Siverek'in silahla ve kavgalarla anılmaması için silahlara hayır dedik. Kırsal mahallelerimizdeki yol, su, elektrik vb. sorunları gündeme getirdik.

Siverek Gençlik Sitesi çeşitli başarılara imza attı

Siverek Feneri Derneği, Sivil-Der ve Siverek Kaymakamlığı, kentimiz ile ilgili yaptığımız çalışmalardan dolayı bize teşekkür belgesi takdim etti. Yaptığımız haberler, ulusal basında birçok TV, gazete ve web sitesinde kaynak gösterilerek yayımlandı. "Siverek halkı silahların gölgesine yaşamak istemiyorum" isimli haberimiz, Almanya'da yayın yapan bir derginin dikkatini çekti. Bize ulaşan dergi editörlerine haberimizi kaynak göstererek kullanabileceklerini söyledik. 

Siverek Gençlik Sitesi yeni yayın döneminde rekor üzerine rekor kırdı

Siverek Gençlik Sitesi, 2021 yılında yeni ara yüzü ve haber formatıyla Urfa'nın en çok takip edilen siteleri arasında yer aldı. Siverek Gençlik Sitesi, sadece Sivereklilerin değil, Urfalıların, Hilvanlıların, Viranşehirlilerin, Bireciklilerin de takip ettiği bir site oldu. 

İlk kaybımız Bayram Işıkyıldız oldu

Siverek Gençlik Sitesi müdavimleri, kısa sürede kocaman bir aile oldu. İlk kaybımız Karacadağ şiiri ile tanınan sitemizin müdavimlerinden Muhasebeci Bayram Işıkyıldız oldu. Işıkyıldız 2006 yılında vefat etti. 2019 yılında ise köşe yazarımız Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi eski öğretim görevlisi Hasan Karakurt vefat etti.

Son kaybımız Prof. Dr. Yılmaz Emre ve Şaban Şenateş oldu

Sitemiz, Coronavirus sürecinde birçok müdavimini kaybetti. Osman Çilenti, Murat Aymaz, Özkan Aymaz, Vahit Sevdalı, Faik Akkuş, Prof. Dr. Yılmaz Emre ve Şaban Şenateş, bu süreçte fani dünyaya veda ederek ahirete irtihal ettiler. Vefat eden tüm değerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 1042 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor