Siverek Uluslararası 2. Kormişkan Festival ertelendi

Siverek'te 18 Mayıs 2024 cumartesi günü düzenlenecek olan Uluslararası 2. Kormişkan Festivali ileri bir tarihe ertelendi.

Siverek Uluslararası 2. Kormişkan Festival ertelendi
17 Mayıs 2024 - 16:51

 

Siverek'te yıllar önce baharın gelişini kutlamak amacıyla yapılan bir geleneği yeniden hayata geçirmek amacıyla 2022 Mayıs ayında Siverek Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından Siverek Uluslararası 1. Kormişkan Festivali düzenlenmişti.

Ukrayna ve Türkiye'nin dört bir tarafından misafirlerin katıldığı program, Takoran Vadisi'nde düzenlenmiş ve iki gün sürmüştü.

2023 yılında deprem ve sel felaketinden dolayı ara verilen festivalin bu yıl ikincisi düzenlenecek.

Empati Toplumsal Duyarlılık Ve Farkındalık Derneği ve Siverek Belediyesi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kormişkan Festivali'ne bu yıl Rusya'dan ve Türkiye'nin dört bir tarafından misafirler katılacak.

Etkinlikte kitap fuarı, mahalli yemek yarışmaları, sürpriz sanatçılar, konserler, halk oyunları, gösteriler, yazarlar ve şairler imza günü, Kormişkan Kupası, uçurtma gösterisi, yemek yarışmaları, bisiklet ve satranç turnuvası gibi etkinler düzenlenecek.

Millet Bahçesi'nde düzenlenecek etkinlik, Şanlıurfa Valiliğinin aldığı açık alan etkinliklerinin 4 gün boyunca yasaklanması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

GAPGündemi


Bu haber 479 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x