SİVEREK’İ ÇÖPLÜK MÜ TEMSİL EDİYOR?

Diyarbakır’dan Siverek’e girerken karayolu üzerinde bulunan şehir çöplüğü halkın tepkisine neden oluyor. Genellikle şehir girişlerinde o yeri temsil eden motifler göze çarparken Siverek girişinde çöplük bulunması acaba Siverek’i çöplük mü temsil ediyor yorumlarını beraberinde getirdi.

SİVEREK’İ ÇÖPLÜK MÜ TEMSİL EDİYOR?
13 Kasım 2014 - 08:47

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde Siverek- Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan şehir çöplüğü halkın tepkisine neden oluyor. Günde 300 ton çöpün istif edildiği şehir çöplüğünden yayılan kötü kokular başta Selimpınar Mahallesi olmak üzere Bahçelievler ve Yenişehir Mahallesi sakinlerini rahatsız ediyor. Şehir çöplüğünde bulunan çöplerin karayoluna taştığını ve ilçeye girenlerde kötü bir izlenim oluşturduğunu söyleyen mahalle sakinleri, “Diyarbakır’dan Siverek’e girerken insanları çöplük karşılarken, Çermik’ten Siverek’e girişte ise insanları hayvan dışkıları karşılıyor. Genellikle şehir girişlerinde o yeri temsil eden motifler göze çarparken Siverek girişinde çöplük ve pislik olması ilçemize yakışmıyor” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Selimpınar Mahallesi sınırları içinde bulunan şehir çöplüğünün yol üzerinden kaldırılması gerektiğini belirten Selimpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Tanış ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Yaz aylarında kokudan mahallede duramıyoruz. Çöplük alanının dolduğu için çöpler karayoluna kadar taşıyor. Bazen çöplükte yangın çıkıyor, özellikle kış aylarında daha çok oluyor sis ve çöplükte karayoluna yayılan duman yüzünden kazalar meydana geliyor. Yol transit olduğu için her gün binlerce araç geçiyor. Çöpün kaldırılması için Siverek Belediyesi ile Büyükşehir belediyesine başvuruda bulunduk, maalesef cevap alamadık. Yetkililerden rica ediyoruz bu çirkin görüntü Siverek’imize yakışmıyor”

www.siverekgenclik.com




Bu haber 4248 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...