SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNÜN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Siverek Müftülüğü Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNÜN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
24 Mayıs 2014 - 07:06

Siverek Müftülüğünün Mesajı

Yarın (Pazarı Pazartesiye bağlayan gece) Yüce Rabbimizin yaratmış olduğu biz kullara rahmetinin bolca tecelli ettiği bağışlanmak için tövbede bulunanlar için tövbe kapılarının açıldığı dualara icabet edildiği yeni bir kandil gecesine Mirac Kandiline kavuşmuş bulunacağız inşaallah. Bu sebeple bizi bu geceye eriştiren Allah-u Tealaya hamd ediyoruz.

Mirac Kandili Recep ayının 27. gecesidir. Hicretten bir buçuk yıl kadar önce vuku bulmuştur. Hz. Peygamber bir gece Kâbe’nin çevresinde uyku ile uyanıklılık arası bir durumda iken Cebrail (A.S) gelmiş onu Burak adlı bir binite bindirerek, önce Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürmüş, oradan da göklere yükseltmiş “Sidretü’l-Münteh┠denilen en üst makama ulaştırmıştır. Hz. Peygamber bu makamı da geçerek Cenabı Hakk’ın huzuruna erişmiştir.

Bu gece Sevgili Peygamberimiz şahsında “Mirac Mucizesi” olarak gerçekleşen, İsra ve Mirac olarak iki bölümden oluşan olayın ortak adıdır. İsra, gece yürüyüşünün yani Peygamber Efendimizin bir gece Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya gidişinin, Mirac ise Efendimizin Mescid-i Aksa’dan semaya yükselişinin adıdır.

Mirac gecesi ruhumuzu miraca erdirme gecesidir. Bu gecede anne ve babalarımızın hayatta ve yanımızda ise ellerini öpmeli, onların hayır dualarını almalı, uzakta iseler bir telefon açmak suretiyle bu feyizli gecede kendilerini memnun etmeye çaba göstermeli, dualarıyla hayatımızı güzelleştirmeliyiz. Yakın ve uzak akrabalarımızın, komşularımızın kandillerini kutlamak suretiyle birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye özen gösterelim.

Müminler birbirlerinin kardeşleridir. Kardeşler arasında küslük, dargınlık olması ise hoş olmayan bir durumdur. Bu sebeple Miraç gecemizi hata yapmış ve gönlümüzü kırmış bile olsalar kardeşlerimizi affederek aydınlatabiliriz.

Bu mübarek gece vesilesiyle son günlerde yaşadığımız Soma da elim facia ve akabinde Bosna-Hersek’teki sel felaketi nedeniyle vefat edenlere Yüce Mevladan rahmet diliyor tüm Siverekli kardeşlerimin Miraç Kandilini tebrik ediyorum.

NOT: Pazar günü saat 13:30 da Çobanoğlu Camiinde bayanlara yönelik Miraç Kandili Proğramı düzenlenecektir. Ayrıca Ulu Camide Pazar günü Yatsı Namazından önce Vaaz, Namazdan sonra Mevlid ve Dua Programı olacaktır.


Bu haber 2209 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu